top of page

HOFTESMERTE

Vi ser mange pasienter med ryggplager som skyldes muskelspenninger, skiveprolaps og slitasjeforandringer.  Hoften er et annet kule- og sokkelledd, i likhet med skulderen kan man også rotere hoften, når det er sagt, i nokså begrenset bevegelse. Hoften er et svært sterkt og stabilt ledd som hjelper å dele belastninger i korsryggen og bekkenet, den bærer kroppens vekt og overfører denne belastningen til beinene og føttene. Hoften blir ofte slitt eller degenerert grunnet overbruk, skade, eller rett og slett stress og press fra hverdagslivet, samt aldring. 

hippain.jpg
Alle behandlingsområder
Bestill time på nett: Bestill Time eller ring 372 75 060.

Du kan også fylle ut smerteskjema så vil en av våre kiropraktorer kontakte deg med et forslag til behandling.

Ekstraartikulære årsaker til smerter i hoften kommer ofte fra senene eller fra slimposen. Slimposen er små sekker med væske som man finner mellom benete fremtredelser og sener i kroppen. Man finner dem i områder med stor friksjon og trykk, da de kan rulle mellom vev for å redusere slitasje og irritasjon i begge vevene. I hofteområdet finner man slimposen mellom de benete fremtredelsene fra overbeinet og de overliggende  musklene. 

hip-pain.jpg

Dersom hoften ikke beveger seg slik den skal ser vi at over tid vil senene bli forskjøvet og begynne å slite på beinet. Dette kan resultere i betennelse i musklene, senene og slimposene (bursitt) i dette området grunnet økt friksjonsbelastning og det igjen kan føre til akutt eller kronisk betennelse

Symptomer merkes ofte når pasienten forsøker å sove. Det er flere slimposer og mange sener rundt hofteområdet som kan gi pasienten smerter i baken eller mer vanlig på utsiden av hoften, kalt den laterale delen av hoften.

Det er meget viktig at man skiller mellom smerte fra bursitt (slimposebetennelse) i motsetning til senebetennelse før man bestemmer seg for en behandlingsplan. Dersom man behandler feil problem kan dette forverre tilstanden.

Intraaartikulære problemer er også vanlige i hoften. Vanligvis er symptomene smerter langs innsiden av lysken der enhver rotasjon i hoften og i noen tilfeller korsryggen forverrer smerten. Pasientene opplever det vanskelig å sitte eller ligge på siden av hoften de har smerter i. Smerten kan være på en side, eller begge sider samtidig.

Inne i hoften finner man labrum, akkurat som i skulderen. Denne fungerer som en støtdemper og som et slimlag mellom lårbeinet og bekkenet slik at man kan bevege hoften på en behagelig måte.  

hip-pain-treatments.png

Rupturer eller rifter i labrum skjer ved overbelastning av leddet eller slitasje-degenerasjon. Enhver type traume som resulterer i mye kraft som overføres gjennom hoften fra lårbeinet og inn i bekkenbeinet kan føre til at disse vevene revner eller ødelegges. Eksempler kan være en bilulykke, skiulykke, fall fra hest eller lignende. Det kan også være et helt enkelt fall som kan føre til disse skadene.

Aktuelle behandlingsmetoder som vi kan tilby for hoftesmerte :​​​​

1.png

KIROPRAKTIKK

En kiropraktor diagnostiserer, behandler og forebygger plager i muskler og skjelett. Målet er å øke bevegelighet og...

laser0.png

LASERBEHANDLING

Laserbehandling gir effektiv behandling for smerte og betennelse. Behandling for et bredt spekter av både akutte...

nerve block.png
Rehabilitation.png

REHABILITERING

Ved Phoenix Helse jobber våre terapeuter ut fra en felles behandlingsmodell. Denne modellen deler rehabilitering...

prp.png

PRP

PRP(Platelet Rich Plasma)er en behandlingform som vi tilbyr pasienter med slitasjeforandringer i knær.

Dry%20needling_edited.jpg

DRY NEEDLING

"Dry needling" er en effektiv måte å behandle muskelknuter på og er en alternativ medisinsk teknikk som ligner akupunktur.

13_edited.jpg

STAMCELLER

ADSC er stamceller avledet av fettvev. Fettvev inneholder mellom 1-2% mesenkymale stamceller, til og med i ...

NERVEBLOKK

En nerveblokk kan bli aktuelt dersom det oppstår en skiveprolaps eller du har en slitasje i en ryggvirvel...

Interessert?

KONTAKT OSS OG PLANLEGG BESØKET

bottom of page