top of page
knee-pain_edited.jpg

KNEBEHANDLING

Vi behandler mange som sliter med kneplager. 

Kneet er det leddet i kroppen som bærer mest vekt, og som et resultat av dette er kneet det største leddet som blir oftest skadet fra slitasje eller slitasjegikt. Smerter i kneet er det nest vanligste muskel- og skjellettproblemet allmennleger og kiropraktorer møter, og dette på verdensbasis.

Kneleddet er kalt et hengselledd, noe som betyr at det kun beveges frem og tilbake ved fleksjon og ekstensjon. Kneet kan roteres noe, men dette er veldig begrenset, og det er også en passiv bevegelse som ikke utføres aktivt av en muskel. Det er verdt å nevne at alle traumatiske hendelser mot kneet kan føre til både intra- and ekstraartikulære problemer. 

Alle behandlingsområder
knee pain.jpg
Bestill time på nett: Bestill Time eller ring 372 75 060.

Du kan også fylle ut smerteskjema så vil en av våre kiropraktorer kontakte deg med et forslag til behandling.

Intraartikulære problemer i kneet er både vanlig og også godt kjent blant folk. Meniskskader i kneet er skader fra belastningen som kommer av å bære brusk som fungerer som en demper for kreftene som overføres fra føttene og inn i kroppen når vi går på en hard overflate. Menisken har en ekstremt viktig rolle i løping, hopping og gange; dersom denne blir skadet kan det føre til betydelig svekkelse av funksjon og bevegelsestap.

 

knee-pain-problem.jpg

Mange har hørt utrykket “leddbånd-skade”, korsbåndsskade eller brudd. Korsbåndene er to leddbånd i kneleddet kalt fremre og bakre korsbånd. Disse er stabiliseringsbånd som skal forhindre uønsket  fremover-bakover (anteroposterior) bevegelse av skinnebenet (tibia) relativt til lårbeinet og ustabilitet i kneleddet.

Skade eller degenerative forandringer over tid kan føre til brist eller rifter i disse vevene, selv om en degenerativ årsak for brist er nokså uvanlig. Det vanligste skaden til disse båndene er traumer, dette er nøyaktig hvorfor vi ser denne skaden blant idrettsutøvere i blant annet amerikansk fotball, fotball, rugby og kampsport.

Trolig det mest vanlige problemet vi ser blant pasienter over 45 år er degenerasjon. Dette kommer vanligvis ikke fra en skade, men er dessverre ofte resultat av en livstid der man bruker leddene, noe som kan resultere i at brusk rundt vevet gradvis mister tykkelsen helt til beinet har slitt gjennom dempingen og begynner å slite på det motstående beinet direkte. Denne prosessen er utrolig smertefull og er en selvutløsende syklus som er forårsaket av konstant slitasje mot leddet, sammensatt av det store overflateområdet og høy belastning på leddet i hverdagsaktiviteter som gange, spesielt opp og ned trapper eller åser, samt hopping eller løping.

Tidligere har meniskskader og leddgikt blitt ansett som to forskjellige skader, men siden 2008 har en rekke studier vist at meniskskader er ofte en direkte forløper for gikt fremfor en separat helsetilstand. Dermed vil ofte prosessen med slitasje eller skade som resulterer i meniskskader lede til en gradvis nedgang i leddets tilstand i takt med at gikten utvikler seg.

knee-pain-treatments.jpg

Ekstraartikulære problemer kan komme fra senene på baksiden eller foran på låret grunnet over- eller feilbelastning av leddet. Dette kan føre til brudd på muskler, sener og leddbånd rundt leddet.

Blant de mest vanlige ekstraartikulære problemene i kneet er senebetennelse som kommer av over- eller feilbelastning foran eller bak i kneet. Vi kan også finne betent slimpose (bursitt), som tidligere diskutert rundt hoften, som er brukt for å redusere belastninger med høy friksjon.

Andre problemer rundt kneleddet omhandler sener og leddbånd. Dessverre ser vi at dersom kneet belastes feil eller over tid er brukt feil rent biomekanisk kan bety at disse områdene med friksjon kan bli forverret og over tid føre til kronisk betennelse og senebetennelse.

Aktuelle behandlingsmetoder som vi kan tilby for knesmerter:​​​​

1.png

KIROPRAKTIKK

En kiropraktor diagnostiserer, behandler og forebygger plager i muskler og skjelett. Målet er å øke bevegelighet og...

nerve block.png

NERVEBLOKK

En nerveblokk kan bli aktuelt dersom det oppstår en skiveprolaps eller du har en slitasje i en ryggvirvel...

Rehabilitation.png

REHABILITERING

Ved Phoenix Helse jobber våre terapeuter ut fra en felles behandlingsmodell. Denne modellen deler rehabilitering...

laser0.png

LASERBEHANDLING

Laserbehandling gir effektiv behandling for smerte og betennelse. Behandling for et bredt spekter av både akutte...

Dry%20needling_edited.jpg

DRY NEEDLING

"Dry needling" er en effektiv måte å behandle muskelknuter på og er en alternativ medisinsk teknikk som ligner akupunktur.

prp.png
13_edited.jpg

STAMCELLER

ADSC er stamceller avledet av fettvev. Fettvev inneholder mellom 1-2% mesenkymale stamceller, til og med i ...

PRP

PRP(Platelet Rich Plasma)er en behandlingform som vi tilbyr pasienter med slitasjeforandringer i knær.

Interessert?

KONTAKT OSS OG PLANLEGG BESØKET

bottom of page