OFTE STILTE SPØRSMÅL
PrP – hvordan fungerer det?

->PrP, Platecell-Rik-Plasma er et blodprodukt – det forberedes ved å sentrifugere ned blod til sine komponenter, og så ta plateceller og plasma som kan da injiseres i områder som trenger tilheling eller ny vekst.​ PrP stimulerer stamcellevekst, vekst og tilheling av vev. PrP aktiverer lokale stamceller, som finnes i bindevev/fettvev og kan fremkalle celledeling, multiplisering og deretter ny vekst av volum og bindevev under huden. Det gjør om aldersrelaterte endringer som rynker, ved å fylle opp under huden på en naturlig og trygg måte. Det er ikke mulig å ha en allergisk reaksjon eller intoleranse til PrP da det er basert på ditt eget blod. I tillegg er det lite risiko med en PrP behandling kontra andre alternative behandlinger – det er den samme injeksjonsteknikken, men på grunn av at det er fra din egen kropp, kan det kun hjelpe mot mulig infekjsoner, blødninger eller skade. Når PrP settes inn i et skadet område, vil dette fremkalle en immunreaksjon. Dette bidrar til at kroppens immunforsvar fjerner ødelagt vev og det stimulerer dannelse av nytt vev. Det varierer hvor lang tid tilhelingsprosessen tar, og det avhenger av kroppens evne til å reparere seg selv og hvor omfattende underliggende skade eller slitasje er. Målet med behandlingen er å redusere smerte og gi bedre funksjon.

 

PrP – hvordan gjør vi det?

->PrP forberedes ut fra blodet ditt. Vi tar en mengde blod, avhengig av selve behandlingen som kreves, og sentrifugerer det ned til sine komponenter. Da tar vi plateceller, hviteblodceller og plasma som forberedes og sprøytes inn under huden under lokalbedøvelse. Prosedyren er oftest lite smertefullt eller ubehagelig, og tar ca. 60-90 minutter avhengig av behandlingen. Hvis du vil ha flere behandlinger samtidig kan det øke tiden noe. 

 

PrP – er det noen risiko? 

->Som ved alle blodprøver, og injeksjoner er det risiko for småblødning, blåmerker, smerter og eventuelt infeksjon, men det er svært usannsynlig (antagelig mellom 1 i 10 000, og 1 i 100 000 pasienter vil få infeksjon fra en slik behandling). 

Hva kan vi behandle med PrP?

-> Hos Dr. K's klinikk kan vi behandle vaginisme, vaginal tørrhet, arrvev, smerter under samleie (for både kvinner og menn), hudlidelser, oppstramming av skjeden/ytre genetalia, forsterke orgasmer, ereksjonsproblemer, peyronies sykdom (skeiv penis), forsinket utløsning mm. Noen behandlinger vil gi best resultat ved å bruke en kombinasjon av PrP og fillers. 

Hvor mye koster det?

->Prisen på behandling avhenger av hvor stort område som skal behandles.

 

Hvordan kan jeg finne ut mer?

->Bestille en konsultasjonstime hos lege David Wilson eller Abbas Khadra. Du kan bestille time eller ringe oss på 37275060 for spørsmål. 

Hvor mange ganger må jeg behandles?

->Det er anbefalt å få 1-3 behandlinger for skade/trauma relaterte plager, men det er ingen garanti på om enkelte trenger flere behandlinger utover dette, litt avhengig av problemstillingen og hvor mye må gjøres. Større inngrep krever oftest flere behandlingsrunder. 

 

Vil effekten vare?

->Siden PRP og stamceller fremkaller vekst av nytt vev vil det gi en mye mer varig effekt enn andre «tradisjonelle» behandlinger som fillers eller botox da disse fordøyes vekk innen 3-6 måneder i det fleste tilfeller. Det er forventet at etter du er ferdigbehandlet burde det være en «normal» del av kroppen. Det betyr at det skal være, men kan selvfølgelig gå gjennom vanlig aldringsprosesser, og det kan være behov for «påfyll» etterhvert.

 
Hvem kan ikke få behandling med PrP/stamceller?

 ->Du burde ikke ta PrP- eller stamcelle-behandlinger dersom du har en akutt infeksjon, aktivt kreftsydom, aktivt eller akutt psykiatriske problemer, eller har nylig gjennomgått operasjon, skade eller traume (siste 6 måneder) for kosmetiske behandlinger. Dersom du ønsker å diskutere behandling etter akutt hendelse som traume, skade eller lignende, burde du ta kontakt med Phoenix Helse for vurdering under «regenerative medisin». Har du en dårlig kontrollert diabetes mellitus burde du vente med behandlinger frem til du har fått bedre kontroll da forhøyet blodsukker kan forstyrre funksjon av både PrP og stamceller. 

 

Blir jeg hoven/blå etter behandlingen?

->Det kommer litt an på hvilket behandling du tar, det kan skje at du får blåmerker, rødme eller hevelse, spesielt de første 2-3 dager etter behandlingen. Vi anbefaler at du tar behandlingene minst 3 uker før du har planlagt store/viktige planer.

 

Er det smertefullt?

->-> Alle behandlinger utføres med lokalbedøvelse (krem), så selve behandlingen gjør ikke vondt.Området som behandles kan føles ømt og litt sårt resten av dagen og dagen etterpå. De fleste behandlinger svir ved selve stikk og injeksjon, men større områder kan bedøves med lokalbedøvelsen på forhånd som hjelper betydelig. Ellers opplever mange at det er ubehagelig eller smertefullt kun de første minuttene etter injeksjonene, for eksempel 5-15 minutter. Deretter pleier det å gå over til et ubehag eller ingenting. Under kan du se videoer av Dr. Abbas Khadra forklare hvordan vi bruker bedøvelse i vaginale behandlinger og behandlinger av penis. 

 

 

 

Hvem er behandler?

->Dr David Wilson er en spesialist innen regenerativ medisin, og har flere års erfaring med behandling av muskel- og skjelett-plager på Phoenix Helse i Lillesand. Han har også flere års erfaring som ansvarlig lege for flere kosmetiske sykepleier i Sørlandet. Dr Abbas Khadra er urolog og er spesialist innen seksuelle dysfunksjoner og intimproblemer hos både menn og kvinner. Han har mange års erfaring innen feltet, og jobber på klinikker i London, Libanon, Hellas og Norge.

Hvor lenge må jeg vente med samleie etter behandling?

->Vi anbefaler å vente 24 timer med samleie etter alle behandlinger med PrP. Ved penisforstørrelse anbefaler vi å vente 10 dager for å få best mulig resultat. Ved vaginal behandling anbefaler vi 4 uker.

 

Når kan jeg begynne å trene igjen?

->Vi anbefaler at man venter minimum 24 timer med å trene etter behandling med PrP.

 

Hvor lenge varer resultatet på en penisforlengelse?

->Resultatet varer i ca. 2 år. Dette kan variere mellom pasienter.

 

Kan man få problemer med fravær av utløsning ved behandling av prematur utløsning?

->Nei. Ved å bruke PrP til å behandle prematur utløsning vil dette gjøre at det tar litt lenger tid å få utløsning.  

 

Hva kan gå galt?

-> Ved bruk av PrP er det minimalt med risiko ved noen av behandlingene. Dette er fordi PRP framstilles av pasientens eget blod, og kroppen vil ikke støte produktet fra seg. 

 

Får man noen arr?

-> Nei. Ved PrP behandlingene får man ingen arr fordi man bruker tynne nåler for å både ta blod fra pasienten og behandle området.

 

Trenger man å komme tilbake for flere behandlinger?

-> Noen behandlinger krever at man kommer tilbake for å fullføre behandlingen, dersom man trenger flere injeksjoner. Dette avtales på konsultasjonstimen. 

 

Når kan jeg dra hjem fra klinikken?

-> Etter gjennomført behandling kan du reise rett hjem.

 

Hvor lang tid tar det?

-> Fra du ankommer klinikken til du er klar til å dra igjen vil det ta mellom 1-2 timer.