top of page

Siste nytt innen stamcelleforskning: ALS og stamcellerFoto: Phoenix Helse


Det skjer mye spennende på forskningsfeltet når det gjelder stamceller, og det vi vil ta opp i dag er ny data hvor det er forsket på pasienter med ALS.


Som mange kjenner til, er ALS en alvorlig degenerativ sykdom som rammer nervene og gjør at en blir progressivt dårligere. Personer med ALS opplever gradvis økende lammelse, samt muskelsvinn. Et klart kjennetegn på sykdommen er at symptomene ofte forverres over tid. I tillegg sprer det seg til andre deler av muskulaturen.


Det er her dagens oppdatering, en mindre sikkerhetsstudie, kommer inn.


Pasienter med ALS ble behandlet med stamceller. Dette er snakk om en sikkerhetsstudie, publisert oktober 2021, der man har sjekket

om behandlingen er sikker og effektiv. Resultater ble tatt fra måned en, tre, og seks. Det dreier seg om forskning på eksperimentalt nivå, og det var kun en håndfull pasienter involvert i den første studien.


Pasienter fikk stamcellebehandling intravenøst, og i ryggmargen.


- Resultatene viste at pasientene hadde like god score på funksjon etter seks måneder, og behandlingen hadde stanset progresjonen av sykdommen. Dette synes vi er meget spennende, forteller lege ved Phoenix Helse, David Wilson.

Legen påpeker at det er for tidlig til å snakke om dette som en nåværende aktuell behandling i og med at det fortsatt er under utprøving og på eksperimentalt nivå, men at dette kan være lovende for fremtiden.


- Selv om det ikke nok bevis til at vi kan tilby slik behandling nå, lover disse resultatene godt. Det er en god start, og vi vil holde dere oppdatert så snart det kommer ny informasjon, sier legen.

Har du spørsmål, eller lurer du på dette med stamceller?


Disse cellene kan brukes til å behandle mer enn du tror, og vi tar gjerne en prat med deg om du er interessert i å høre mer om stamcellebehandling. Her ved Phoenix Helse er vi stolte over å kunne benytte stamceller i behandling mot skader i rygg, skulder, albue, kne, hofte, og ankel.


Vi har også utdypende informasjon om stamceller på vår nettside, samt på vår YouTube-kanal. Og så finner du oss selvsagt i Storgata 2 klare for å hjelpe deg, mandag til fredag!


Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page