top of page

Denne avanserte teknikken har vi brukt for å hjelpe Jeremy tilbake til en frisk skulder


Foto: Phoenix Helse

Lege og regenerativ ekspert David A. Wilson forklarer hva han har gjort for å hjelpe Jeremy etter at kiropraktoren skadet skulderen sin.


Som dere sikkert har fått med dere har vi en liten miniserie gående etter at kiropraktor ved Phoenix Helse Jeremy Pont falt og skadet skulderen sin for noen uker tilbake. Fallet forårsaket akutt senebetennelse og kapsulitt i skulderen. Dette er siste innlegg i serien, og i dag går David A. Wilson inn på hvilke teknikker han har brukt for å hjelpe kiropraktoren.


PRP-behandling


- Med et slikt bløtvevsproblem, det vil si senebetennelse, kapsulitt, muskelproblemer, pleier jeg å anbefale PRP, forteller han.

PRP (Platelet Rich Plasma) er en behandlingsform vi tilbyr pasienter med mild slitasjeforandring i ledd og rygg, eller skade i muskler eller sener. PRP fremstilles av pasientens eget blod og har seks ganger høyere konsentrasjon av blodplater enn det blodet vanligvis består av. Dette fremstilles i en sentrifuge som separerer blodets bestanddeler. Injeksjon med PRP settes inn i det skadede området ved hjelp av ultralyd.


- PRP-behandling er ikke noe man må gjøre rett etter en skade. Vanligvis sier vi at dersom man har hatt skaden i over seks uker, bør PRP vurderes, men før dette er det mer opp til pasienten å vurdere om man vil gå for PRP eller ikke, forklarer Wilson.

Legen påpeker at PRP-injeksjon etter skader lik den Jeremy opplevde bidrar til bedre arbeidsliv samt bedre funksjon, og han ser på behandlingen som et nyttig verktøy for å komme seg raskere i gang etter en skade, ikke minst om man har planlagt idrett eller fysisk krevende arbeid.


Verre før det blir bedre


Etter Pont selv fikk PRP-injeksjon i skulderen, ble smerten verre. Ja, du leste riktig.


- Fordi det sprøytes inn vekstfaktor inn der plasma er irritert, merket jeg at det var smertefullt umiddelbart etter behandlingen, nettopp fordi man har mer væske i det skadede området. Jeg kjente et slags trykk, forteller han.

Dette er noe staben ved Phoenix Helse har sett hos andre pasienter også. Smerten oppleves som verre før det blir bedre igjen.


- For meg kjente jeg at de første to dagene etter behandling var det neste like vondt som i starten, umiddelbart etter fallet, men på dag tre kjente jeg at det ble mye, mye bedre. Og etter det gikk alt raskere fremover, og jeg opplevde stor bedring, sier han.

Sliter du med smerter i skuldre? Ikke nøl med å ta kontakt, staben her ved Phoenix Helse vil mer enn noe hjelpe deg til et liv med mer bevegelse og mindre smerte.
Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page