top of page

Bob McDonald tok turen helt fra Australia for å få behandling hos Phoenix Helse

Oppdatert: 18. mai 2022


Foto: Phoenix Helse

I dag kan du lese om hvorfor australieren valgte nettopp Phoenix Helse i Lillesand, og hva han synes om stamcellebehandlingen.


Vi har hatt pasienter som har hatt lang reisevei for å få behandling hos oss, men ingen slår Bob McDonald. Han nølte ikke da han satt seg på flyet i Australia med klare mål i sikte - gjennomføre stamcellebehandling i knærne, og bli bedre.


Vi tok en prat med australieren, og svarene hans kan du finne her:


Hvorfor Norge, og Phoenix Helse?


Norge er et medisinsk og sosialt avansert land. Etter å ha sammenlignet priser, så jeg at Phoenix Helse vant - de tilbød meg mest, for best pris. Samtidig er landets natur en fantastisk bonus. Jeg fikk sett flere flotte steder i Norge, samtidig som at jeg fikk jobbet med helsen min.


Og jeg må si, Lillesand er virkelig en vakker by.

Hvorfor valgte du stamcellebehandling og ikke kirurgi?


Akkurat det er det flere årsaker til. Den medisinske årsaken er at jeg rett og slett ikke var veldig gira på å ha en kirurg plassere metall i kroppen min. Med en gang operasjonen er gjennomført, er det ingen vei tilbake. Man lever med det for livet. Jeg ønsket et annet alternativ.


Fra et filosofisk synspunkt liker jeg at regenerativ medisin er naturlig. Det er min egen kropp som hjelper min egen kropp. Gjennom hele prosessen brukte jeg kun litt smertestillende, og ingenting avhengighetsdannende.


Og som med mye i livet er det ofte en finansiell side til ting. For meg lønnet det seg med å ta behandling hos Phoenix Helse. Faktisk var det under halve prisen av det jeg måtte ha betalt i Australia.


Hvordan var behandlingen?


Hele prosedyren ble gjort i en utrolig profesjonell setting, det var lett å se at de vet hva de driver med hos Phoenix Helse. Jeg fikk stamcellebehandling i knær. Jeg må si at selve stamcellebehandlingen var smertefull der og da. Selve injeksjonen tok fem, seks sekunder. Lege David Wilson hadde det overordnede ansvaret, og kiropraktor Jeremy Pont injiserte plasma. De ansatte gav meg god oppfølging hele veien.

Dagen etter behandling satt han seg på en buss til Oslo for å utforske litt av Norge. Det gjorde han i fire dager, for han fløy til Skotland, noe som var høyt på bucket-listen til McDonald.


Dagene i Skotland gikk med til golf og avslapping.

Jeg spilte ufattelig dårlig golf, men hadde ingen smerte eller ubehag.

To uker etter stamcellebehandling gikk turen tilbake til Lillesand for en ny PRP-behandling. Som tidligere påpeker McDonald at det var smertefullt der og da, men det fikk fort over.


Og når det er sagt; denne smerten kan minimeres om man tar rådet til legen i stedet for å være tøff.

Seks uker etter behandling - hvordan føler du deg nå?

Jeg går til treningssenter jevnlig, og svømmer jevnlig. Jeg har blitt fortalt at det kan ta tre til fire måneder før alt er helt som det skal, så jeg forsøker å ta det litt rolig og.


Bevegelsen i kneet er betydelig forbedret, det er ingen klikkelyder lenger. Jeg føler meg mye sterkere og gladere, og at det er mer beskyttelsesmateriale i kneet.

Han forteller at kona er ankeret som holder han på plass.

Personlig føler jeg meg vel, men bør nok vente litt med løping og slike ting. Jeg vil være sikker på at det knærne og vevet er sterkt nok, så kona mi holder meg litt tilbake.


Ville du ha gjort dette igjen?

Absolutt, det er det ingen tvil om. Dette feltet kommer til å utvikle seg massivt de neste fem år. Jeg har anbefalt stamcellebehandling hos Phoenix Helse til flere venner. For fra et globalt synspunkt er det de gjør i Lillesand unikt, og det kommer bare til å utvikle seg mer med tiden.


Jeg tror vi bare har sett starten av stamcelleterapi.

Det spørs om ikke turismen kommer til å gå opp i Lillesand, nå, avslutter han med et smil.109 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comentarios


bottom of page