top of page

Dette er hvorfor det er viktig å definere hvor i skulderen smerten kommer fraFoto: Phoenix Helse


Å finne ut hvilket vev som er skadet, er første steg i prosessen mot en frisk skulder.


Her ved Phoenix Helse er vi opptatt av å finne ut hvor smerten i skulderen kommer fra, nøyaktig hvilket vev som er skadet. Når det gjelder hvor skaden ligger, snakker vi om sener, muskel, brusk, nerver, eller i væsken som er i leddet.


I dag vil vi forklare litt om hvor smerte kommer fra, og hva slags type smerte som kommer fra ulike vev i skulderen.


Det handler ikke alltid om hvorfor, men om hvor. Dette er utrolig viktig å definere i startfasen, forteller kiropraktor ved Phoenix Helse Jeremy Pont.

Etter han spilte cricket og falt for noen uker tilbake, endte han opp med akutt senebetennelse, grunnet traume til skulderen.


Verst når man ligger i ro


Senebetennelse er ofte aller verst når man ligger i ro, helt stille. Gjerne opplever man at det er smertefullt på natten.


Det kan føles som kniver går inn i skulderen din. Det er grusomt, og det er nesten umulig å finne en god sovestilling, forteller han.

Muskelproblemer i skuldre derimot, de blir ofte verre om man beveger seg. Om du for eksempel trener biceps mens du har muskelsmerter, vil du ofte oppleve stort ubehag.


Om det er snakk om skader inne i leddet, er det ofte likhetstrekk som man ser ved senebetennelse.


Senebetennelse i ledd, labrumskade (brusk), oppleves ofte som verst når man er helt i ro, forteller Pont.

Dette er nøyaktig hvorfor det er viktig for oss å definere hvor smerten kommer fra.


Sene, ledd, eller muskel?


Er det seneproblem, leddproblem, eller muskelproblem? Når man vet hvor smerten kommer fra, går man videre til å finne ut hvordan man kan best reparere skaden. Slik kan man velge riktig fremgangsmåte i rehabiliteringsprosessen.


Som jeg har nevnt tidligere, er det viktig å nevne at i de aller fleste tilfeller blir skader i skulder grunnet traume bedre med tiden. Ofte tar det fire til seks uker, avhengig av skadeomfang, sier Pont.

Som kiropraktoren opplevde selv, vil man at rehabilitering skal gå så fort som bare mulig, nettopp fordi det er utrolig smertefullt når det står på.


I neste blogginnlegg går vi nærmere inn på nøyaktig hva teamet her ved Phoenix Helse har gjort for å hjelpe Pont med smerten i skulderen hans.


Dette er del 2 i vår miniserie om skuldersmerter.


Siste innlegg

Se alle

コメント


bottom of page