top of page

Dekompresjonsbenken øker i popularitet hos Phoenix Helse

I 2016 ble dekompresjonsbenken levert til Phoenix Helse som den første i Skandinavia. Siden den gang har benken blitt brukt i behandlinger over 6000 ganger, og den fortsetter bare å øke i popularitet. Hva er grunnen til dette?


Kiropraktor Mie Philippa Vestli

Dekompresjon er en behandlingsmetode som benytter en dekompresjonsbenk, med mål om å redusere smerter ved å gi mulighet for smertefullt ryggskivevev til å bevege seg tilbake på plass. Dekompresjonsbenken strekker ryggmargen for å skape negativt trykk og rom for at vev kan bevege seg tilbake på plass.Hvem passer denne behandlingen for?


Pasienter som lider av kronisk ryggskivesmerter forbundet med skiveutglidning, skiveprolaps eller degenerative korsrygglidelser kan ha nytte av behandling ved hjelp av ikke-kirurgisk dekompresjon. Denne typen smerte kan sette seg i ryggraden, med tilhørende smerter i armer og ben. Dekompresjonen gjøres ved hjelp av en dekompresjonsbenk som bruker elektroniske sensorer til å utføre strekkvirkninger på ryggraden.


Ikke-kirurgisk dekompresjon er sett på som et trygt og effektivt alternativ til kirurgiske inngrep.

Phoenix Helse bruker sin dekompresjonsbenk hver eneste dag for behandling av rygg og nakke. Den kan for mange føles litt skummel før de får prøvd behandlingen, men de aller fleste blir fort glad i denne type behandling. Pasienten ligger avslappet, mens benken genererer strekk i ryggmargen. Benken bruker sensorer som indikerer om pasientens muskulatur er avslappet for å ikke anstrenge musklene, slik at dekompresjonen blir behagelig og effektiv. Dekompresjonen gjøres over flere behandlinger for å gjøre behandlingen komfortabel og smertefri for pasienten.


Behandling i dekompresjonsbenk for rygg og nakke er nå godkjent som offentlig behandling i Korea, og brukes svært aktivt på offentlige sykehus der.

I videoen under kan man se en demonstrasjon på hvordan kiropraktor Silje bruker dekompresjonsbenken til behandling av rygg.
Lurer du på noe, eller sliter du med smerter i rygg eller nakke? Ved Phoenix Helse kan vi stort sett behandle det meste. Ikke sett helsen din på vent! Det er mulig å ha et liv med mindre smerter og bedre livskvalitet. Kontakt oss gjerne.Sjekk også ut vår YouTube-kanal, vi har et mangfold av informative videoer.163 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comentários


bottom of page