top of page

Hvorfor blir jeg søvnig etter kiropraktorbehandling?

Trøtthet er en vanlig bivirkning av kiropraktorbehandling. Men hva er egentlig grunnen til dette?Trøtthet etter kiropraktorbehnalding kommer av at det parasympatiske nervesystemet blir satt i gang. Når man har smerter så styrer det sympatiske nervesystemet. Dette systemet ignorerer rett og slett trøtthet i kroppen, fordi signalene tilsier at det er viktigere ting å fokusere på - nemlig smerten.


Kroppen er klar for kamp.

Stress hører til det sympatiske nervesystemet, som også står for vår “fight or flight” respons. Når man møter på noe man selv anser som skummelt eller farlig, vil det sympatiske nervesystemet trigges. Stresshormoner blir da pumpet ut, blodtrykket stiger, pulsen øker og blod blir dirigert vekk fra indre organer til musklene. Kroppen er klar til kamp. Når den stressende situasjonen er over vil en velfungerende kropp sprette tilbake og kroppsfunksjonene normaliseres.


Kroppen har med andre ord jobbet litt for hardt, og ignorert signalene om at man egentlig er trøtt og sliten.

Ledd og muskelsmerter kan være trøttende på kroppen, og ofte merker man det først etter en behandling hos kiropraktor, nettopp på grunn av skiftet fra det sympatiske til det parasympatiske nervesystemet. Kroppen har med andre ord jobbet litt for hardt, og ignorert signalene om at man egentlig er trøtt og sliten.


Rådet er å drikke masse vann og legge seg nedpå - kroppen din har lengtet etter en hvil tidligere selvom du først merker det nå!
Her ved Phoenix Helse vil vi mer enn gjerne hjelpe deg til et liv med mindre smerte og mer bevegelse i hele kroppen. Du kan kontakte oss her eller ringe oss på 37275060 for å bestille time.


Sjekk også ut vår YouTube-kanal for et stort utvalg av informative videoer innen helse.


1 705 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Commentaires


bottom of page