top of page

Behandlet gammelt arr ved en tilfeldighet, og pasienten fikk livskvaliteten tilbake

Oppdatert: 27. apr. 2021


Foto: Phoenix Helse

Her er siste nytt om stamceller fra Phoenix Helse; vi har nok en gladhistorie å meddele.


Det skjer utrolig mye spennende med stamceller, stamcelleterapi og behandlingsformer på verdensbasis. Det er et felt i rask utvikling. Men i dag skal vi snakke om en lokal, hyggelig historie.


- Vi fikk en tilbakemelding fra en pasient der vi har gjennomført behandling av knærne. Vedkommende var nå inne for sin siste oppfølgingstime, seks måneder etter stamcellebehandlingen, forteller lege ved Phoenix Helse David Wilson.

Litt bakgrunn om hva som skjedde i forkant av behandlingen: Pasienten gjorde seg klar til stamcellebehandling i knærne, og da han brettet opp buksebeinet fikk Wilson øye på et stort arr på leggen. Det viste seg at vedkommende hadde falt av sykkelen som tenåring. Som følge av fallet fikk han et dypt kutt som gikk helt inn til beinet. Fallet var flere tiår siden, og pasienten hadde hatt økende plager med nummenhet, prikking, og smerter som strålte helt ned til foten fra det gamle kuttet. Det var også områder i beinet der pasienten ikke hadde følelse i det hele tatt.


- Mens vi holdt på med behandling av knærne spurte jeg om vi ikke skulle sprøyte noe inn i leggen og, der arret var. Han synes det var helt greit, pasienten synes ikke det gjorde noe å prøve, selv om han ikke hadde de aller største forventningene, forteller Wilson.

Etter stamcellebehandling og to runder med PRP kunne pasienten meddele at han ikke har noen nummenhet, ingen prikking, vedkommende sover gjennom natten uten smerter. Følelsen er også tilbake der han tidligere ikke kunne kjenne noe. Her er det snakk om 30-40 år med smerter, som takket være stamcellebehandling er borte.


Foto: Phoenix Helse
- Det er helt fantastisk å se at pasienten nå kan ha en såpass stor bedring, og til og med etter en irritasjon på nerven, som han ikke i utgangspunktet hadde tenkt å gjøre noe med, sier Wilson.

Klemte på nerven


Wilson påpeker at han ikke tror det har vokst nye nerveceller ved arret der han sprøytet inn stamceller.


- Det jeg tror har hendt her er at stamceller har gått inn og klart å løsne opp det arrvevet som lå rundt og som har klemt på nerven, forklarer han.

Dette er nettopp hvorfor staben ved Phoenix Helse er så utrolig entusiastiske med tanke på stamcellebehandling. Denne historien er ikke unik. Vi har mottatt en rekke tilbakemeldinger fra pasienter som har lignende opplevelser, der stamcellebehandling på en radikal måte har endret livskvaliteten til det bedre.


Behandlingsmuligheter


Ved Phoenix Helse kan vi stort sett behandle følgende med stamceller: rygg, knær, albue, hofte, ankel, og skulder.


Pasienter som har mild til moderate slitasje i kne, hofte, ankel eller skulder eller har en partiell ruptur i muskler og sener har hatt god effekt av stamcellebehandling. Vi har også begynt å tilby stamcellebehandlinger for pasienter som har kronisk prolaps i ryggen, eller slitasje i de små leddene.


Har du spørsmål om stamceller, eller er nysgjerrig på hvordan alt dette henger sammen? Kontakt oss gjerne, og vi kan tilby deg en 10 minutters gratis samtale over telefon.


Sjekk også ut vår YouTube-kanal, vi har et mangfold av informative videoer som dekker temaet stamceller!

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page