top of page

Fra krampe døgnet rundt til lek med barnebarn

Oppdatert: 12. mai 2022


Foto: Phoenix Helse

Anna Oland hadde krampe dag og natt, og visste ikke hva som var galt med henne. Etter stamcellebehandling er livskvaliteten tilbake, og hun blir gladere for hver dag som går.


Anna Oland fra Holt besøkte Phoenix Helse på senhøsten i fjor etter at ei venninne anbefalte at hun tok turen til dem. Venninnen så at Anna slet med store smerter, og hun hadde selv fått hjelp fra Phoenix Helse, og kunne gå god for dem. Anna visste ikke hva som var galt med kroppen hennes, eller hvorfor smertene ikke ville gi seg.


- Jeg hadde vondt overalt. Rygg, knær, skuldre. Jeg hadde så store smerter i leddene mine at jeg slet med alt fra å ta på meg sko til å gå ut og hente posten, forteller hun.

Prolaps


Venninnen hjalp henne med å bestille time, og hun ble kjørt til Phoenix Helse. Der fant de ut at Anna hadde prolaps i nakke, rygg og knær. Med andre ord var det ikke rart at Anna slet med store smerter i hverdagen. Hun startet stamcellebehandling, og fikk også PRP i etterkant.


- Jeg hadde tillitt til David og Jeremy. De var utrolig imøtekommende, og jeg visste at de ville gjøre sitt beste for at jeg skulle bli bedre i kroppen min. Jeg håpet inderlig at behandlingen ville hjelpe, forteller hun.

Og det gjorde den. Hun ble ikke bedre over natta, men over tid kjente hun at smerten gav seg. I mars kjente hun at noe snudde, og at det begynte å gå riktig vei.


Nyter livet


Nå nyter hun hverdagene hjemme på Holt, og aller best er dagene når hennes tre barnebarn og to bonusbarnebarn er på besøk. Livets dessert, som de ofte kalles.


- Det går ikke an å sammenligne livet mitt før og etter behandlingen. Både min mann og meg er utrolig takknemlige for at jeg fikk ta stamcellebehandling, for den har gjort livet mitt verdt å leve igjen. Jeg blir gladere for hver dag som går, sier hun.

Hun tenker tilbake på da det gjorde så vondt i kroppen, og barnebarna ville så gjerne hjelpe henne. ”Jeg kan hjelpe deg med å ta på skoene, besten”, sa de så fint.


- De er så nydelige, barnebarna mine. Det var ikke en lett periode for meg. Man vil jo bruke tid med barnebarn og kunne være i stand til å leke med dem uten å ha konstant smerte. Nå kan jeg det, sier hun.

Stamcellebehandlingen ved Phoenix Helse er ikke dekket av offentlig helseforsikring, men for Anna var investeringen verdt hver krone.


- Jeg kan ikke få rost dem nok. Hele atmosfæren når man kommer inn til Phoenix Helse er unik, og man ser at de oppriktig bryr seg om pasientene sine. Jeg er uendelig glad for at jeg traff gjengen i Lillesand, alle sammen, og fikk stamcellebehandling hos dem, avslutter hun.

Fra tid til annen trekker vi fram pasienthistorier, og det er ingenting som er bedre enn når våre pasienter opplever mer bevegelse og mindre smerte i hverdagen.


Lurer du på dette med PRP og stamceller? Vi ved Phoenix Helse tar mer enn gjerne en prat med deg. I tillegg har vi et lager av informative videoer på vår youtube-kanal, samt nyttig informasjon på vår nettside. Ikke nøl med å ta kontakt!

Comments


bottom of page