top of page

Dette har vi gjort for å fremskynde helingsprosessen i skulderen til Jeremy


Foto: Phoenix Helse


Når man er utålmodig og helst vil være på jobb 200 %, er det godt å ha en stab som hjelper til i prosessen mot en frisk skulder.


Som dere sikkert har fått med dere, har kiropraktor ved Phoenix Helse, Jeremy Pont, skadet skulderen sin. Han spilte cricket for noen uker tilbake og endte opp med akutt senebetennelse i skulderen etter et vondt fall.


Kiropraktor ved Phoenix Helse, Silje Myhra, forteller at det viktigste man kan gjøre er å være tålmodig, men at man noen ganger kan hjelpe kroppen med å fremskynde helingsprosessen.


- Det første vi må se på da er det biomekaniske. Hva kan vi gjøre for å avlaste skulderen og senene som er betent så mye som mulig slik at man ikke trigger skulderen og gjør det verre, forklarer hun.

Justert skulderblad


Når det gjelder skulderen til Pont, har selve skulderbladet blitt justert. Hvis kuleleddet har en stabil base, vil det ikke bli overbelastet med de senene som skal stabiliseres.


- Hver gang Silje har justert skulderbladet mitt, slik at det sitter så tett som mulig mot brystkassen min, har bidratt til å gjøre prosessen mindre smertefull, og jeg sover mye bedre, forteller Pont.

Den gruppen med muskler man ofte får senebetennelse i kommer i stor grad fra kronisk overbelastning. I Pont sitt tilfelle var dette akutt senebetennelse, men som oftest er skader i dette området kroniske. Muskelgruppen vi snakker om kalles for rotatorkappen.


- Jeg misliker det navnet, for det indikerer at den driver og roterer skulderen, men dens viktigste oppgave er ikke å bevege skulderen, men derimot å stabilisere skulderleddet mens du beveger på den, forklarer Myhra.

Dersom det er ustabilt fra grunnbasen, blir jobben dens ekstra stor, og det vil hjelpe å avlaste disse musklene ved å stabilisere fra basen.


Teip og laser


Myhra har også teipet skulderen til Pont, og dette for å stabilisere. Teipen i seg selv gir ikke veldig mye passiv støtte, men den fungerer godt som en påminnelse til hjernen om at man må huske å aktivere musklene, bruke dem riktig.

- Ofte når vi har vondt og sliter med smerter i skulderen har vi lyst til å beskytte dette området, ofte ved å holde skulderen og musklene helt i ro. Dette kan skape et bevegelsesmønster som ikke er bra, forteller hun.

Det er også blitt brukt klasse 4-laser. Laseren har en slags betennelsesdempende effekt og responderer bra mot skulderproblemer.


- Mye av det man gjør som kiropraktor er betennelsesfremmende. Betennelse er kroppens første fase i tilheling, og som kiropraktorer setter man i gang en tilhelingsfase, forteller Myhra, og legger til: Når det er sagt er betennelse smertefullt.

Selv har Pont opplevd at laserbehandlingen har fungert som smertelindring i høyere grad enn alle medisiner som har blitt brukt.

- Laseren har virkelig hjulpet mot smertene. I tillegg har jeg vært utrolig heldig som har hatt Silje, jeg har mast på henne nesten hver dag om å se på og justere skulderen min, sier han.

Pont påpeker også at om du har skuldersmerter som er så smertefulle at du ikke får sove, kontakt Phoenix Helse og la Silje ta en titt. Staben er her for å hjelpe deg mot et liv med mer bevegelse og mindre smerte.


I neste og siste blogginnlegg i vår miniserie om skuldersmerter vil vi snakke mer om hvilke avansere teknikker lege ved Phoenix Helse, David Wilson, har brukt for å fremskynde prosessen mot en frisk skulder.

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page