top of page

Sover natta gjennom og halverte medisinbruk etter stamcellebehandling


Foto: Phoenix Helse


Etter to prolapsoperasjoner uten bedring bestemte Bjarne Eikevik for å gi sine egne stamceller en sjanse. Det er han umåtelig glad for.


Vi elsker å dele hyggelige pasienthistorier, og det er noe vi har mye av! Bjarne Eikevik fra Froland har nylig gjennomført siste behandlingstime hos Phoenix Helse. Han ser tilbake på et år med mye smerte, men i dag har han håp.

- Det jeg er overrasket over er hvor fort jeg begynte å kjenne bedring i ryggen etter stamcellebehandlingen, forteller han.

Ikke snill med kroppen


Jobbmessig har Eikevik tilbrakt store deler av arbeidslivet år på oljerigg. Og det er ikke noe kroppen alltid tar lett på. Eikevik er også typen som ikke liker å sitte i ro. Han liker å gjøre ting, og være i aktivitet, ofte til tross for smerter. Han innrømmer at han trolig gikk for lenge med smerter i ryggen før han gjorde noe med det.


- Jeg ser jo i ettertid at jeg ikke har vært så snill med kroppen som man burde. Det hadde nok lønnet seg om man hadde lyttet til den innimellom. Holdt kroppen vedlike, rett og slett, sier Eikevik.

Det er nedre del av ryggen som Eikevik har slitt mye med de siste årene. Han har en skade i nervesystemet, og har gjennomført to prolapsoperajoner. Etter begge operasjonene opplevde han komplikasjoner i etterkant, og dette lettet ikke på smerten han levde med daglig.


Rask bedring


Da en bekjent anbefalte Phoenix Helse i Lillesand nølte han ikke med å ta kontakt med dem. Og da han fikk time hos dem og Eikevik ble anbefalt stamcellebehandling i ryggen, var han så klar som han kunne bli. Dette til tross for at stamcellebehandling ikke er dekket av det offentlige helsevesenet.

- Når man går med så mye smerte konstant vil man gjøre alt for å bli frisk. Man er lei av smerte, og vil bare bli god igjen, sier han.

Bedringen kjente han allerede etter første behandling. I løpet av behandlingstiden har Eikevik tatt det mye med ro. I dag er medisinbruken halvert, og han kan endelig sove en hel natt uten å la smertene holde han våken.


- Jeg kunne ikke ligge på magen. Jeg våknet ofte med smerter. Nå sover jeg natta gjennom og kan nesten forsove meg, sier han med en latter.

Enkelt inngrep


Det Eikevik ofte tenker tilbake på er hvordan et såpass enkelt inngrep har endret livskvaliteten betraktelig for frolendingen.

- Selve stamcellebehandlingen gikk fort. Bedringen kom fort. I grunn gikk alt utrolig fort, og i dag har jeg det mye bedre enn jeg hadde det før behandlingen, avslutter han.


Ikke sett helsen din på vent


Lurer du på dette med stamcellebehandling, eller sliter du med smerter i ryggen din? Ved Phoenix Helse kan vi stort sett behandle følgende med stamceller: rygg, knær, albue, hofte, ankel, og skulder.


Kontakt oss gjerne, vi vil forklare alt for deg som om du skulle være vår nærmeste familie.


Ikke sett helsen din på vent! Det er mulig å ha et liv med mindre smerte og bedre livskvalitet.


Sjekk også ut vår YouTube-kanal, vi har et mangfold av informative videoer som dekker temaet stamceller.184 visninger0 kommentarer

Comments


bottom of page