top of page

Sliter du med hodepine i hverdagen? Da er ukens innlegg for deg

Tre vanlige typer hodepine, og hva de kommer av.
Har du hodepine uten å ane hvorfor? Hodepine kan komme av flere ting. Generelt ser vi at det er tre nokså vanlige typer hodepine: Spenningshodepine, nakkehodepine, og migrene.


Spenningshodepine


Som ordet sier er denne typen hodepine forårsaket av spenninger i musklene i nakken. Kjeven kan også være involvert.


Disse spenningene kan gi smertefulle triggerpunkt som kan stråle til hodet og du får en pressende og trykkende følelse som omringer hodet. Med andre ord, dette er ikke komfortabelt.


- Denne typen hodepine er ofte assosiert med stress, forteller kiropraktor ved Phoenix Helse, Silje Myhra.

Nakkehodepine


Denne typen hodepine, i motsetning til spenningshodepine, er ensidig. Det vil si at denne typen setter seg på en side av hodet. I tillegg til hodepine har man ofte smerter i nakken også, på samme side der man opplever hodepine.


- Her er det ofte de øverste leddene i nakken som er involvert, og det å bevege på nakken i seg selv kan gjøre vondt og gi hodepine, forteller hun.

Migrene


Sist, men ikke minst, migrene. Noe som dessverre er nokså vanlig.


Denne typen hodepine skiller seg ut fordi det ikke utelukkende kommer av ren muskel- og skjelettsmerte. Migrene er sammensatt. Når det er sagt opplever mange at migreneanfall blir trigget av spenninger i nakke og skulderpartiet.


- Det å jobbe med spenninger og låsninger i nakke, skulder, og rygg kan hjelpe med å redusere antall migreneanfall, forteller kiropraktoren, og legger til at migrenepasienter kan ha god effekt av og ikke minst oppleve lindring ved behandling.

Er du blant dem som sliter du med hodepine i hverdagen? Da er du ikke alene. Unn deg en behandling hos Silje! Her ved Phoenix Helse vil vi mer enn gjerne hjelpe deg til et liv med mindre smerte og mer bevegelse i hele kroppen.


Du kan kontakte oss her.


Sjekk også ut vår YouTube-kanal for et stort utvalg av informative videoer innen helse.


Dette innlegget er del to av en liten miniserie i førjulstiden med vår dyktige kiropraktor Silje Myhra. Neste uke snakker vi om holdning!

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page