top of page

Hvorfor er ikke regenerative behandlinger dekket av staten?


Illustrasjon: Phoenix Helse


Vi har et kjapt svar, og et mer utdypende svar.


Hvorfor er ikke regenerative behandlinger som for eksempel PRP og stamcellebehandling dekket av det offentlige? Dette er et spørsmål vi mottar rett som det er fra våre pasienter.


Det er et godt spørsmål, og i dag vil vi gjøre vårt beste for å gi deg svar på dette.


Vi har et enkelt svar, og et mer komplekst svar.


Vi starter med det enkle:


Det er i utgangspunktet opp til staten å bestemme hvilke behandlinger de ønsker å dekke, og regenerative behandlinger er per dags dato ikke blant dem.


For deg som ønsker den litt mer komplekse versjonen, fortsett å lese:


Regenerative behandlinger er sett på som nokså nytt.


Femårsstudier


I Norge vil man ofte ha et flertall av femårsstudier, og gjerne enda lenger enn dette også, før behandlinger muligens blir akseptert. Alle nye prosedyrer skal være godt dokumentert, og det er det ingenting galt med.


- Vi ser nå at det kommer flere studier som oppsummerer forskjellig forskning som er gjort i løpet av flere år, men når det gjelder enkeltstudier som er over fem år selv, er det ikke mange av dem, sier lege ved Phoenix Helse, David Wilson.

Wilson påpeker at den lengste studien han personlig har sett, er en treårsstudie der det er forsket på behandling med stamceller.


- Vi skal snart besøke en kongress innen stamceller og regenerativ medisin, og om det dukker opp nye nytt der vil dere være de første som får vite om det fra oss, og vi vil love å holde dere oppdatert, sier han.

En annen årsak til at regenerative behandlinger ikke er dekket av det offentlige er at fra et rent tradisjonelt skolemedisinsk perspektiv faller dette litt mellom to forskjellige fagfelt.


Ortopedisk felt


Stamceller er tradisjonelt sett på som enten noe for transplantasjon-medisin, hematologi, og fra tid til annen revmatologi.


Innen det vi driver med her ved Phoenix Helse er regenerative behandlinger mer en ortopedisk vurdering. Vi behandler muskel- og skjelettproblemer ved hjelp av stamceller og PRP.


- Jeg vil tro at på sikt blir dette en del av ortopedisk felt, men par dags dato er ikke dette noe som er bestemt, og vi kan bare vente å se, sier han.

Om du har spørsmål utover dette, er det bare å ta kontakt med oss!


Vi står klare for å hjelpe deg, og om du er nysgjerrig på hva slags forskning som finnes der ute rundt regenerative behandlinger, har vi også mye av dette liggende på vår nettside, samt utdypende informasjon om hva slags behandlingsmetoder vi tilbyr.


Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page