top of page

Ingen vits i å gå til spesialist, fikk Torunn høre. Etter behandling ser hun frem til hver dag.

Torunn Karlsen (67) har hatt smerter i ryggen siden hun var 20 år gammel, og har gang etter gang fått smertestillende for å lindre smertene.


- Hva med å gå til en spesialist? Spurte hun sin daværende lege.


Det var ingen vits, fikk hun til svar. Det var ikke noe de kunne fikse, og sånn var det dessverre bare. Har du passet på at du har tatt smertestillende? Ble hun i stedet spurt. Torunn var matt, og lei.

Foto: Phoenix Helse

- Det var helt forferdelig. Den følelsen av og ikke bli tatt på alvor. Jeg sa til datteren min at nå gir jeg bare opp. Det finnes ingen som kan fikse dette.

Kramper i ryggen


For noen år siden ble smertene verre, og hun begynte å ha kramper i ryggen. Da krampene kom, var smerten intens. Har du krampe i beina kan de nokså enkelt masseres, men det er vanskeligere å få til med ryggen.


Datteren hadde hørt om Phoenix Helse og at de hadde hatt gode resultater, og ba henne sjekke ut klinikken i Lillesand. Lov meg mamma, at du i alle fall sjekker med dem, sa hun.


Torunn var en tur i byen for å handle litt matvarer, og fikk øye på skiltet til Phoenix Helse. Jeg får vel gå opp, om ingenting for datteren min, tenkte hun. Hun hadde ingen forventninger. Det er sikkert flere måneders ventetid, også. Men hun tok turen.


Ved Phoenix Helse ville de mer enn gjerne hjelpe Torunn med smertene hennes. Kan du komme i morgen klokken 11? Spurte de.


- Jeg ble helt paff at de ville ta seg tid til meg såpass raskt. Jo, jeg kan jo det! svarte jeg.

Dagen etter sto hun klar ved Phoenix Helse. Med seg hadde hun noen røntgenbilder. Ved klinikken ble hun undersøkt, og hun hadde så vondt at hun nesten ikke fikk lagt seg ned på benken. Etter en grundig kartlegging viste det seg at noe av roten til smertene kom fra nakken.


- Jeg begynte å få behandling umiddelbart. De brukte en slags maskin som dro litt i nakken, og knakk meg litt her og der. Den var helt suveren, sier hun.

Stamcellebehandling i knær


Ryggsmerter er imidlertid ikke det eneste Torunn har hatt problemer med. Etter et vondt fall på en buss Torunn vanligvis ikke pleide å ta, stanget hun siden på kneet hardt i en jernkant. Lege ved Phoenix Helse, David Wilson og kiropraktor ved Phoenix Helse, Jeremy Pont, undersøkte kneet etter fallet, og det viste seg at hun også hadde slitasje i begge knærne. For dette fikk hun stamcellebehandling. Nå er hun ferdig med denne, og bedringen hun har opplevd er enorm.


- Nå går jeg turer som bare det! Her en dag gikk jeg halvannen time, forteller hun, og legger til: Det er viktig for helsen, både fysisk og mentalt, å komme seg ut litt.

Hun har meldt seg på Friskis, og i tillegg til egne turer er hun med på trimturer med dem to ganger ukentlig. Her er de både høyt og lavt i Lillesands terreng.


Livskvaliteten har også bedret seg betraktelig etter behandlingene hun har fått hos Phoenix Helse.


For sov hun dårlig, hun slet med å komme seg ned på sengen, og ut av sengen. Nå sover hun godt, og dagene er bedre.


- Forskjellen fra da og nå er så stor. Et under, rett og slett, og jeg kan ikke få takket dem nok for å ha hjulpet meg til et bedre liv, sier Torunn.

Vedlikehold


Hun går fortsatt til Phoenix Helse hver tredje uke for å holde kroppen vedlike, og dette ser hun på som en viktig investering i egen kropp.


- Det er jo sånn at man tar bilen sin til jevnlige kontroller, slik at den holder seg, og at man kan fikse om noe er galt med den. Om noe er galt og man ikke gjør noe med bilen blir den jo bare verre og verre. Det var nok dette som var tilfelle med kroppen min, sier hun.

Hun kan ikke få sagt nok godt om gjengen ved Phoenix Helse i Lillesand, og anbefaler dem stadig til dem hun treffer på. Det verste man kan gjøre er jo og ikke gjøre noe.


- Det er helt utrolig hva man kan motta hjelp til. Jeg hadde aldri i min villeste fantasi trodd jeg kunne bli frisk, men nå ser jeg frem til hver dag, forteller hun.

Hun gleder seg til hver gang hun skal ned til Phoenix Helse. Hun mimrer tilbake til første møte med dem, og forteller at hun hele veien har blitt tatt imot med åpne armer. Hun har erfart at pasienten settes først. Hun har opplevd at de er opptatt av å komme til roten av smertene, fremfor å bli gitt en smertestillende og sendt avgårde. Hun har opplevd at de oppriktig vil komme til bunns i hva som foråsaket smertene, og deretter behandle problemet.


Og at Torunn har det bedre, er lett å se for dem som omgås henne. Nå tar hun oppvasken uten smerter, hun går i trapper, og hun kan til og med jobbe i hagen.


Jeg føler jeg har fått et nytt liv, og det er jeg utrolig takknemlig for, avslutter hun.

Phoenix Helse vil mer enn noe hjelpe deg på veien mot å bli smertefri.


Vi tror regenerativ medisin er fremtiden når det gjelder behandling av leddsmerter.

Nøl ikke med å ta kontakt med oss skulle du ha spørsmål! Vi tar mer enn gjerne en prat med deg.

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page