top of page

Kan man trene etter kiropraktorbehandling?

Et spørsmål som vi får hver eneste dag som kiropraktorer er om pasienten kan trene etter en kiropraktorbehandling. Mange pasienter er redde for å gjøre noe feil i etterkant av behandlingen slik at problemene man hadde kommer tilbake. I dette innlegger forteller vi deg hva vi pleier å forklare til våre pasienter.Vanligvis bør man vente med tyngre trening i 30 minutter etter en behandling hos kiropraktor. Dette er fordi det tar litt tid før leddene er tilbake i stabil form. Justeringer påvirker musklene som er festet til leddene.


Men dette betyr ikke at man må sitte stille - gå gjerne en tur! Faktisk anbefaler vi de fleste å ta seg en rolig spasertur på 10 minutter etter en behandling. Det kan i noen tilfeller ta lenger tid for musklene å tilpasse seg justeringene.

En gylden regel er: ikke gjør øvelser som er vonde!

Studier viser at trening og kiropraktorbehandling er bedre sammen som en god kombinasjon, enn hver av dem alene. Vi anbefaler å først få mobiliteten og bevegelsen tilbake. Dette kan trenes opp gjennom for eksempel tøying, yoga og mobilitetsøvelser. Deretter er det viktig å styrke kroppen, spesielt i musklene i området hvor problemet har vært, for å forebygge tilbakefall eller skader.Vi er opptatt av å hjelpe alle våre pasienter til et liv med mer bevegelse og mindre smerte. Behøver du en time? Du kan bestille time her, eller kontakte oss via telefon.


1 025 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page