Kan man trene etter kiropraktorbehandling?

Et spørsmål som vi får hver eneste dag som kiropraktorer er om pasienten kan trene etter en kiropraktorbehandling. Mange pasienter er redde for å gjøre noe feil i etterkant av behandlingen slik at problemene man hadde kommer tilbake. I dette innlegger forteller vi deg hva vi pleier å forklare til våre pasienter.Vanligvis bør man vente med tyngre trening i 30 minutter etter en behandling hos kiropraktor. Dette er fordi det tar litt tid før leddene er tilbake i stabil form. Justeringer påvirker musklene som er festet til leddene.


Men dette betyr ikke at man må sitte stille - gå gjerne en tur! Faktisk anbefaler vi de fleste å ta seg en rolig spasertur på 10 minutter etter en behandling. Det kan i noen tilfeller ta lenger tid for musklene å tilpasse seg justeringene.

En gylden regel er: ikke gjør øvelser som er vonde!

Studier viser at trening og kiropraktorbehandling er bedre sammen som en god kombinasjon, enn hver av dem alene. Vi anbefaler å først få mobiliteten og bevegelsen tilbake. Dette kan trenes opp gjennom for eksempel tøying, yoga og mobilitetsøvelser. Deretter er det viktig å styrke kroppen, spesielt i musklene i området hvor problemet har vært, for å forebygge tilbakefall eller skader.Vi er opptatt av å hjelpe alle våre pasienter til et liv med mer bevegelse og mindre smerte. Behøver du en time? Du kan bestille time her, eller kontakte oss via telefon.


9 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle