- Dette er en av mine favoritter å behandle, nettopp fordi lettelsen er så stor hos pasientene


Foto: Phoenix Helse

Kiropraktor Silje Myhra stortrives når hun kan fikse kjeven din.


- Selv om behandling av kjeven er ubehagelig hos pasienten, er dette noe av det jeg trives best med å gjøre, forteller hun.

Kiropraktoren ved Phoenix Helse påpeker at den lettelsen pasientene kjenner på når kjeven sitter rett igjen etter behandling, er enorm. En av versting-musklene i kjeveleddet sitter veldig dypt. Man finner den på innsiden av kjeveleddet.


- Om jeg skal behandle denne, må jeg på med en hanske og rett inn på innsiden av kinnet ditt, og bak de øverste jekslene. Om du har vært gjennom denne behandlingen, vet du at den er intens, sier hun.

Muskelspenninger


Ganske mange av oss har opplevd smerte, låsninger, eller ubehag fra kjeveleddet fra tid til annen. I de aller fleste tilfeller skyldes dette spenninger i musklene som styrer kjeveleddet. Leddet i seg selv kan også bli slitt eller ødelagt, men dette er ikke like vanlig. Det er ikke fordi kjeveleddet ikke blir utsatt for stor belastning, tvert imot. Når man tygger og biter jobber kjeveleddet hardt og det er store krefter i sving.


- Men noe jeg vil fokusere på i dag, er en slags pute kjeveleddet ditt har, forteller kiropraktoren.

Denne puten sitter mellom de to beinene i kjeven og tar mye av den kompresjonskraften hver gang du biter hardt sammen.


Med andre ord, den beskytter kjeveleddet ditt ganske så godt.


Når det er sagt, kan denne puten kan imidlertid by på noen utfordringer. Man opplever noen ganger litt klikking og lyder ved kjeven.


- Det trenger ikke å være farlig eller smertefullt, men jeg anbefaler at du ikke leker med kjeven og fremprovoserer disse lydene. Det kan føre til ubehag, sier hun.

Puten har en liten forbindelse til underkjevebeinet som gjør at når den beveger på seg, blir den med på bevegelsen. Beinet kan dra puten litt frem, og du kan nesten føle at det hopper litt i kjeven, og kan du lett høre disse lydene.