top of page

Nakkesmerter er grusomt når det står på – her er de tre vanligste årsakene

Sliter du med vondt i nakken er du ikke alene.


Foto: Phoenix Helse

Her ved Phoenix Helse behandler vi stadig vekk pasienter for nettopp dette. Det er få ting som er mer smertefullt og ikke minst irriterende som å slite med nakkesmerter. I førjulstiden opplever man dessverre ofte stress, og dersom du har vondt i nakken i tillegg kan vondt ofte bli verre.


- Nakkesmerter kan komme av flere ting, men her hos oss ser vi at det er tre årsaker som markerer seg, forteller kiropraktor ved Phoenix Helse, Silje Myhra.

1. Kink i nakken


Har man nakkekink, er det virvlene i nakken som er irritert. Smerten man har ved nakkekink kan til en viss grad sammenlignes med det å forstue en fot.


Virvelen i nakken blir forstrekket eller forstuet, og dette kan gi deg smerter når du beveger på nakken. Kink i nakken kan begrense bevegelighet, og er smertefullt.


2. Spenninger i nakken


Nakkespenninger er muskelspenninger i nakken, og dette er veldig vanlig. En klar årsak til nakkespenninger er noe mange av oss opplever i hverdagen, nettopp stress.


Flere av oss stresser i jobben, hjemme, på skolen, og så videre. Stress øker spenninger i alle musklene i kroppen, og ofte spesielt i nakken. Dette kan så utvikle seg til smertefulle triggerpunkt, mer populært kalt muskelknuter.


Disse punktene kan gi smerte rent lokalt, men kan også stråle opp mot hodet og forårsake hodepine, og smerten kan også stråle ned i armen.


3. Skiveprolaps


Dette er når man opplever at mellomvirvelskiven i nakken buler ut. De nærliggende nervene er dermed nokså sårbare. Dersom disse nervene blir presset på kan man få den typiske karakteristiske skytende smerten nedover i armen.


Man kan også oppleve nervesymptomer som prikking, nummenhet, tap av styrke og følelse.


Kjenner du deg igjen i noe av dette?

Da vil vi gjerne se deg her ved Phoenix Helse. Dette er de tre vanligste årsakene for at pasienter kommer til oss med nakkesmerte, og vi har god erfaring innen behandling av disse typer smerte.


Vi er her for å hjelpe deg til et liv med mindre smerte og mer bevegelse! Du kan bestille time her, eller kontakte oss via telefon.


Dette innlegget er første del av en liten miniserie i førjulstiden med vår dyktige kiropraktor Silje Myhra. Neste uke snakker vi om hodepine, og vanlige årsaker til dette!

Siste innlegg

Se alle

Comments

Couldn’t Load Comments
It looks like there was a technical problem. Try reconnecting or refreshing the page.
bottom of page