top of page

Om stamcellebehandling virkelig hadde hatt noe for seg, da ville man vel ha fått den dekket?

Det spørsmålet får vi ofte, og vi skjønner jo hvorfor dere spør. Som nordmenn er vi godt vant med et offentlig helsevesen som tar seg av regningen når det virkelig trengs. Da er det lett å forstå at man kan rynke litt på nesa når man blir tilbudt en behandling som staten ikke vil dekke.


Sunn skepsis skal man ha. Men det at staten ikke dekker behandlingene våre, betyr ikke at de ikke kan være fullgode alternativer, og vel så det, til metodene som faktisk dekkes. Tvert imot ser vi stadig at pasienter kommer til oss etter å ha blitt behandlet i det offentlige helsevesenet, uten ønsket resultat. Gang på gang har vi opplevd at stamcellebehandlingen gjør dem smertefri og gir dem mobiliteten tilbake.


Her kan du lese om Paul, som ble kvitt smertene i begge knær etter stamcellebehandling. Alternativet var proteser. Les Paul historien.
Ingenting hadde vært bedre enn om myndighetene kunne ta regningen. For oss som behandlere er det frustrerende å se at våre kolleger i andre land får godkjent de samme metodene, bare fordi de har kommet lenger i prosessen. Det krever mye dokumentasjon for å få godkjent en behandling i Norge.


Det er bra, og slik bør det være. At en behandling er ny et sted, og fremdeles under utprøving, betyr ikke at resultatene ikke er gode nok. Man har imidlertid ikke dokumentert effekten godt nok – fordi man ikke har behandlet mange nok pasienter. Men misforstå ikke, det finnes allerede mye dokumentasjon på den typen stamcellebehandling vi utfører. Det kan du lese mer om her.
Hos Phoenix Helse var vi først i Norge med en metode som brukes i en rekke andre land. Og derfor må vi vente, og være tålmodige.


Det er langt ifra unikt at man må betale for helsehjelp selv. Ta tannhelsetjenesten, for eksempel. Får vi som voksne problemer med tennene, er det i de aller fleste tilfellene oss selv som må betale for behandlingen, enda det er aldri så vondt og koster aldri så mye. Det er ingen av oss som er i tvil om tannlegenes metoder eller at de utfører nødvendig helsehjelp, men like fullt må vi betale av egen lomme.
Slik er det hos oss også. Og derfor gjør vi det vi kan for å holde prisene nede. Hos Phoenix Helse betaler du for det det koster å gjennomføre behandlingen, verken mer eller mindre.Les mer om stamcellebehandling her .

239 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page