top of page

Forsøk på trening var umulig. Nå kan Eli Stålsett bevege seg ordentlig, uten konstante smerter

Oppdatert: 19. apr. 2022


Foto: Privat

For oss her ved Phoenix Helse er det ingenting som er bedre enn å se at pasienter er fornøyde og opplever stor bedring etter behandling. Eli Stålsett har nylig gjennomført PRP-behandling, og i dag forteller vi hennes historie.

Eli Stålsett har nylig gjennomført PRP-behandling for et stort arr hun fikk etter operasjon i hals- og nakkeområdet.


Men først går vi noen år tilbake.

I 2015 ble Eli anbefalt å ta turen til kiropraktor Jeremy Pont i Lillesand. Hun slet me bekkenproblemer etter svangerskap, og behandlingen hun fikk gjorde at bekken og korsrygg ble såpass bra at hun kunne sitte foran PCen hele dagen på jobb, trene styrke, løpe et par mil i uken, klatre og leke med barna.


Føflekkreft


To år senere fikk hun spredning av føflekkreft som hun hadde hatt tidligere, i 2008 og i 2011. Det ble først fjernet noen metastaser på høyre sider av halsen, men etter nærmere tester, ble det bestemt at alle lymfeknutene som lå i kjeve, hals og nakkeområdet måtte fjernes.


- I etterkant av denne operasjonen føltes det som om de hadde kappet av meg hodet og satt det litt feil på. Jeg hadde mye smerter fra nakke og høyre skulder, sov dårlig og kunne ikke jobbe eller sitte foran en PC i det hele tatt egentlig. Forsøk på trening var umulig fordi jeg ikke fikk nok luft og besvimte. I tillegg var nakkesmertene etter aktivitet forferdelige. Jeg kunne ikke snu hodet ordentlig til noen sider, forteller hun.


Foto: Privat

På dette tidspunktet gikk Eli gikk jevnlig til kiropraktorbehandling hos Pont. Det hadde effekt, men effekten var kortvarig fordi arrvev i hals, nakke og skulder opprettholdt feilstilling i både nakke og skulder. Etter at hun hadde fått immunterapi og endelig hadde undersøkelser som ikke viste nye kreftsvulster i kroppen, anbefalte Jeremy PRP-behandling.


Kunne ikke bli verre

Hun bestemte seg for å gi det et forsøk. Forventningene hennes var rett og slett at det ikke kunne bli verre.


-Jeg gikk inn i behandlingen med holdningen at det kunne uansett ikke bli verre enn det var, og at om halsen, nakken og skulderen skulle bli mer bevegelige og mindre smertefulle, ville det være helt fantastisk, sier hun.

Eli påpeker at hun hadde snakket om plagene etter operasjonen på kontroller ved sykehuset. Hun synes imidlertid disse samtalene var vanskelige, da hun absolutt ikke ville framstå som utakknemlig for å være i live.


Dessuten syntes de alle at kirurgen hadde gjort et godt stykke arbeid og de store arrene var nesten finere enn man kunne forvente. Jeg følte at de kanskje ikke tok helt alvoret i hvor hemmet jeg var av smerter og redusert bevegelse, legger hun til.

Sensitivt område


Når det gjelder selve behandlingen hos Phoenix Helse, gruet hun seg til å få nåler stukket inn i det smertefulle arr-området som var så sensitivt at selv en lett sommerbris på halsen gjorde utrolig vondt.


Det ble først tappet blod. Når blodet var sentrifugert til blodplaterikt plasma skulle dette injiseres inn i arrvevet under og langs hele arrområdet. I forkant av injeksjonene fikk hun lokalbedøvelse, og hun ser tilbake på prosessen som overraskende smertefri. Hun kunne kjenne litt hevelse og se litt blåmerker de første dagene, men hadde ingen smerter eller ubehag.

Hun forteller at hun opplevde å blir godt ivaretatt ved klinikken, noe som betydde mye for henne.


-Jeg fikk god informasjon, og dette var kanskje det beste helserelaterte møtet jeg har hatt i mitt sykdomsforløp, sier hun.

Positive ringvirkninger


Eli ble fortalt at man vanligvis trenger et par behandlinger og at man normalt ser en effekt i løpet av de første seks månedene. Hun merket imidlertid store forskjeller når det kommer til bevegelse bare et par uker etter behandling.

- Og etter to behandlinger med PRP kan jeg nå snu hodet til begge sider, og arret står ikke som en spent strikk langs halsen når jeg snur på hodet. Det gjør hverdagen lettere når en kan snu hodet, i stedet for å måtte snu hele kroppen. Dette gir også positive ringvirkninger på resten av kroppen; bevegelse i ryggsøylen og bedre pust grunnet mer bevegelse i skulderblad og ribben, sier hun.

På spørsmål om behandling ved Phoenix Helse kan anbefales, sier hun: Jeg kan ikke få anbefalt PRP-behandling varmt nok. Jeg har lett etter hjelp for mine postoperative, arr-relaterte plager lenge, og jeg kunne ikke ha forestilt meg en så god effekt som PRP har hatt på meg.


Fra tid til annen trekker vi fram pasienthistorier, og det er ingenting som er bedre enn når våre pasienter opplever mer bevegelse og mindre smerte i hverdagen.


Lurer du på dette med PRP og stamceller? Vi ved Phoenix Helse tar mer enn gjerne en prat med deg. I tillegg har vi et lager av informative videoer på vår youtube-kanal, samt nyttig informasjon på vår nettside. Ikke nøl med å ta kontakt!Comments


bottom of page