top of page

Visste du at PRP kan benyttes for å behandle idrettsskader?

I dag snakker vi om hvordan en elitespiller gjorde nettopp dette, og vant stort.


Foto: Kirill Zharkiy / Unsplash

I alle former for idrett er det alltid en sjanse for at man ender opp med idrettsskade. Dette kan være alt fra belastningsskade eller skade etter et vondt fall.


På verdensbasis er PRP er godt kjent som en regenerativ behandlingsmetode blant elitespillere. I dag vil vi trekke frem den spanske profesjonelle tennisspilleren Rafael Nadal (35).


Om du er opptatt av tennis har du trolig hørt on denne karen.


PRP før gull


Men visste du at han slet med kne- og håndleddsskade i lang tid?


Nadal hadde belastningsskader i flere ledd. Dette inkluderer skade i håndledd som følge av belastning i forbindelse med sporten. Kroniske kneskader hadde han også slitt med i flere år.


I 2017 kom han imidlertid sterkt tilbake og han vant mesterskapet US Open for menn.


Dette var etter han hadde mottatt PRP-behandling. Seks måneder med fysioterapi og PRP-behandling, og han var på rett vei igjen. Nadal hadde høyt fokus på rehabilitering, noe som lønte seg stort.


Best i klassen

Tennisspilleren fra Mallorca var per juli 2021 rangert som nummer tre i verden av Association of Tennis Professionals, og 35-åringen betraktes som en av de beste tennisspillerne gjennom tidene.


Som om ikke det var nok, da Nadal nylig vant Australian Open i 2022 ble han første person til å vinne 21 Grand Slam titler, og er med det tidenes mestvinnende tennisspiller. Hans suksess på grus har gitt han navnet «The King Of Clay». Med andre ord, dette er snakk om en svært dyktig idrettsutøver.


Hvor kommer så Phoenix Helse inn?


Vi elsker å dele positive historier der vi ser de store fordelene med regenerativ behandling, og vi er lidenskapelig opptatt av å hjelpe pasienter tilbake til en hverdag der de kan bevege seg akkurat slik de ønsker.


Er du blant dem som sliter med en idrettsskade som hindrer deg i å gjøre det du liker best, vil vi mer enn noe hjelpe deg på rett vei.


Kort sagt er PRP er en behandlingsform som vi tilbyr pasienter med mild slitasjeforandringer i ledd og ryggen, skade i muskler eller sener. PRP fremstilles av pasientens eget blod og har en seks ganger høyere konsentrasjon av blodplater, enn det blodet vanligvis består av. Dette fremstilles deretter i en sentrifug som separerer blodets bestanddeler. Når PRP så sprøytes inn i et skadet område, vil dette fremkalle en immunreaksjon. Denne reaksjonen bidrar til at kroppens immunforsvar fjerner ødelagt vev og det stimulerer dannelse av nytt vev.


Har du spørsmål tar vi mer enn gjerne en prat med deg.

Ring oss på 372 75 060 eller kontakt oss her!

Siste innlegg

Se alle

Комментарии


bottom of page