top of page

Skulle du ønske du kunne stå på ski denne påsken?

Oppdatert: 27. apr. 2021


Foto: Pexels

Ikke la smerte holde deg tilbake fra å leve det livet du ønsker.


Mimrer du tilbake til da du var ung og frisk, og gledet deg til å stå på ski hele påsken? Dagene gikk med på skitur etter skitur. Nysnø. Hyttekos. Kvikk lunsj, appelsin, pølse i brød. Om man har værgudene med seg viser Norge seg fra sin aller beste side i påsken, det er det ingen tvil om.


80 prosent har vondt i ryggen

Nå er ikke den gule høytiden den samme. Nå holder smerten du har i kroppen deg fra å stå på ski. Enten det er rygg, knær, eller ledd. Smerten robber deg fra å leve det aktive friluftslivet du ønsker. Det gjør for vondt, og kroppen sier nei.


- Det trenger ikke å være slik. Kroppen din er ikke ment for å gå rundt med denne smerten. Vi brenner for å hjelpe deg tilbake til et liv der du kan bevege deg slik du ønsker, sier lege ved Phoenix Helse, David A. Wilson.

Når det gjelder ryggsmerter, er dette faktisk utrolig vanlig, og er blant de største kostandene i det vestlige helsesystemet. Enkelte studier har vist at nesten 80 prosent opplever smerter i rygg i løpet av livet. Det er en betydelig del av befolkningen. En stor andel av disse går rundt med smertene mye, mye lenger enn de man burde. Rett og slett fordi de ikke liker tanken om at man ikke er i form lenger. Man aksepterer smerten, på et vis.


Hvorfor får man ryggsmerter?

Alt fra feil sittestilling på kontoret, en sportsskade, eller rett og slett hverdagslivets stress kan bidra til slitasje og gjøre at du opplever smerte i ryggen.

Ryggraden består av muskler, leddbånd og sener. Sener er forbundet mellom muskler og bein, mens leddbånd er fibrøse strukturer og gir styrke og stabilitet ved at to bein kobles sammen uten muskler. Ryggsmerter kan i de fleste tilfeller deles inn i to kategorier; smerter inne i leddet eller utenfor leddet (ekstraartikulær og intraartikulær).


- ​Avhengig av skadens grad finnes det en rekke behandlingsformer for deg. Vi tilbyr alt fra kiropraktikk til PRP og stamcellebehandling, sier kiropraktor ved Phoenix Helse, Jeremy Pont.

Om det ikke gir noen som helst mening for deg hvordan noe som stamceller kan fikse din slitne rygg, ta gjerne en titt på videoen under. Her illustreres det hvordan mesemkymale stamceller (det er ikke så komplisert som det høres ut som) kan fornye vev og stanse smerte. Og dette ikke bare i rygg, men også i knær og andre ledd.

Helsen din er verdt det

Her i landet vedlikeholder man og pusser opp huset sitt rett som det er. Oppussing og renovasjon er faktisk noe de aller fleste gjør opp til flere ganger i løpet av livet. Det er noe man bruker penger på, uten å angre på det.

Man sover og spiser i et hus, men man beveger seg i kroppen sin. Kroppen din har du alltid med deg. Den er mer personlig enn et hus, mer personlig enn en bil. Mer verdifull enn alt materialistisk. Kroppen din er verdt å vedlikeholde og ivareta på beste mulige måte.


Phoenix Helse er her for å hjelpe deg på vei til et liv med mindre smerte og mer bevegelse. Vi vil at du skal kunne ha det aktive livet du ønsker, enten du drømmer om å kunne stå på ski, svømme eller rett og slett kunne gå en tur i skogen uten smerter. Bestill din time her.


33 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page