top of page

Smerter etter behandling

Hvorfor kan man få mer smerter etter en kiropraktorbehandling?


Noen er mer sensitiv enn andre.

Det er ofte man kan føle at smertene forverres etter behandling av muskel og skjelett, spesielt etter de første behandlingene. Det er vanlig å oppleve stivhet, sårhet, trøtthet, forverring av smerter, hodepine eller influensalignende symptomer i en dag eller to etter kiropraktorbehandling. Noen opplever ingen av disse plagene i det hele tatt.

Reaksjonene kan variere med grad av inflammasjon. Influensalignende symptomer er mest vanlig etter første behandling, og noen er mer sensitiv enn andre. Det gjelder da å følge kroppens signaler om hvile og næring.

En positiv og naturlig respons!

Disse symptomene man kan oppleve kommer av frigjøring av dårlige stoffer i kroppen når et ledd justeres. Symptomene er helt normale og ikke noe å bekymre seg over. Det er faktisk en positiv og naturlig respons som viser at kroppen har respondert på behandling!Hvordan blir dårlige stoffer frigjort av leddjustering?


Rundt leddene våre har vi kapsler av ligamenter som omringer leddet for å stabilisere. Fasettledd i ryggraden, som er omringet av en kapsel, begrenser bevegelsen. Vi kan for eksempel ikke snu hodet helt rundt, slik en ugle kan.

Et irritert ledd samler opp dårlige stoffer som da frigjøres ved en leddjustering. Under en leddjustering kommer det ett trykk på kapselen og den blir strukket. Når kapselen blir strukket frigjøres det gasser, og vi kan høre den velkjente poppelypen. Kroppen vil da kvitte seg med stoffene, og man opplever side-effektene av behandlingen.Sjekk ut nettsiden vår for mer informasjon, eller vår YouTube-kanal for et stort utvalg av informative videoer innen helse.


Trenger du behandling? Her ved Phoenix Helse vil vi mer enn gjerne hjelpe deg til et liv med mindre smerte og mer bevegelse i hele kroppen. Du kan kontakte oss her.

1 284 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page