Ny, spesialutdannet lege til Phoenix Helse

Oppdatert: 10. mai

Visste du at flere seksuelle plager kan behandles med regenerativ medisin?


Foto: Phoenix Helse

I løpet av de neste ukene kommer det en ny lege her til oss hos Phoenix Helse. Britiske Dr. Abbas Khadra er utdannet urolog og androlog. Dette vil si at han har spesialisert seg innen det mannlige kjønnsorgan, og seksuelle problemer.


Bedring i vev


Noe av det som gjør regenerativ medisin så spennende er at det finnes mange forskjellige behandlingssteder og teknikker. PRP og stamceller kan fremkalle bedring i de aller fleste vevstyper i kroppen.


Etter å ha pratet med doktor Abbas har vi lært at det er mulig å behandle menn som har ereksjonssvikt, kvinner som har vaginismus, og andre lignende seksuelle problemer og plager, forteller lege ved Phoenix Helse, David A. Wilson.

Problemer med at det ikke fungerer helt som det skal der nede, enten fordi man har født barn, aldringsendringer, eller på grunn av sykdom, kan i mange tilfeller behandles ved hjelp av regenerativ medisin.


Seksuell funksjon


Wilson trekker frem en 2019-studie fra Danmark der menn som hadde undergått en total prostatektomi, en operasjon hvor prostata fjernes grunnet kreft, fikk PRP-behandling. I flere tilfeller der man undergår prostatektomi blir mange av de nærliggende nervene som påvirker seksuell funksjon ødelagt.


Det som kan skje er at forskjellige medisiner og metoder prøves, men i mange tilfeller mister man den seksuelle funksjonen fullstendig. Dette er et kjempeproblem for mange, forteller Wilson.

I studien ble menn som hadde forsøkt medisiner og ulike metoder i ett år, behandlet med PRP i penis. Resultatene er lovende. I studien ble det vist at mellom 60 og 70 prosent av mennene fikk ereksjon tilbake.


Dette synes vi er helt fantastisk. Dette er pasienter som har fått beskjed fra leger og kirurger at nå er alt prøvd, og at det finnes ikke håp for dem, sier han.

Her ved Phoenix Helse er vi utrolig glade og forventningsfulle over å kunne si at vi har en lege som har spesialisert seg innen dette feltet. Vi kommer til å ha flere videoer der vi presenterer Dr. Abbas Khadra og gir dere en ordentlig introduksjon.


Har du noe du lurer på i mellomtiden, ta gjerne kontakt!


Vi er her for å hjelpe deg til et liv med mindre smerte og mer bevegelse.

200 visninger0 kommentarer