top of page

De siste fire årene har David gått ned 30 kilo. Her deler han sine beste tips!


Foto: Pexels

Frem mot sommeren er det alltid mye snakk om helse og kosthold. Kanskje du vil ta av deg et par kilo, eller legge om hvordan du spiser for å føle deg bedre.


Serie: I og med at sommeren nærmer seg med stormskritt, kjører vi med dette i gang en serie der vi de neste seks ukene vil snakke om helse og kosthold, og hvordan du kan komme deg i form på 42 dager.


Lege ved Phoenix Helse, David A. Wilson har de siste fire årene gatt ned omtrent 30 kilo. Han har satt seg grundig inn i hvordan man best går ned i vekt. Han sier selv at han har noen kilo igjen før han har nådd målet sitt, men han er godt i gang, og har tatt med seg noen nyttige tips langs veien.


Har legen noen snarveier, lurer du kanskje?

- Her må jeg skuffe dere, for nei, det finnes ingen dessverre snarveier når det komme til vektnedgang, sier Wilson, og legger til: Det er egentlig nokså enkel matematikk, man veier kalorier man forbrenner opp mot kalorier man tar inn.

Når det er sagt, betyr det ikke at vi ikke har noen gode tips på lur. Under har vi listet opp seks av David Wilsons beste triks for å gå ned i vekt på en overkommelig måte:


  1. Spis mest mulig rene kalorier. Vi snakker her om kalorier som ikke tar opp små volum, men store volum. Spiser du seg mett på epler, har du ikke plass til å spise deg mett på sjokolade.

  2. Unngå det som fremkaller søtsug for deg. Er det noe du vet du har en stor svakhet for, er det best å gi slipp på det fullstendig. Det er kjipt, men verdt det. I mitt tilfelle er dette chips. Jeg må rett og slett bare gå forbi det i butikken, la være å kjøpe det, for hvis jeg tar det med meg hjem, så blir det spist.

  3. Forhold deg til faste måltider. Dersom du spiser til faste intervaller begynner kroppen å lære seg at nå er det tid for å spise. Så lenge du spiser de kaloriene kroppen din har behov for, gjør dette det lettere å la være å småspise utenfor faste måltider.

  4. Det er lov å belønne seg selv med et mellommåltid innimellom. Du kan spise en frukt eller en sunn energibar utenfor de faste måltidene, dette kan gi deg noe ekstra å gå på. Bare pass på at du unngår mat med høyt kaloriinntak.

  5. Unngå is, sjokolade, chips, godteri. Jeg vet, det er ikke lett. Om du ikke klarer helt å la være, gi deg selv en cheat-day. Sett av en kveld i uka der du kan spise litt ekstra.

  6. Last ned en app som teller kalorier for deg. Jeg bruker Lifesum, og er utrolig fornøyd (og nei, de sponser oss ikke, i tilfelle du lurer) I denne appen kan du legge inn alt du spiser, og den regner ut kaloriene for deg. Den regner også ut hvor mye kalorier du bør spise. Det jeg synes var vanskeligst i starten var å vite hvor mye kalorier jeg hadde spist etter et måltid. Denne appen gjør jobben for meg. Det finnes også flere typer apper som regner kalorier, så her kan du velge å vrake.


Enten du ønsker å legge om kosthold eller ta av et par kilo før sommeren 2021, håper vi at dette var til hjelp!Foto: Phoenix Helse


- For min del må jeg nok vente på sommerkroppen 2022 før jeg er i mål, avslutter Wilson med en latter.

219 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page