Stamcelle behandling

Adipose Derived Stemcells (ADSC)

Hva er ADSC?

ADSC er stamceller avledet av fettvev. Fettvev inneholder mellom 1-2% mesenkymale stamceller, til og med i høy alder. Dette er for at personer skal kunne legge på seg fettvev hvis de har overskudd av kalorier. Det er noe som alle kan gjøre hele livet.

 

Ved ADSC tar vi ut fettvev, separerer ut stamceller som aktiveres og injiseres i et skadet eller slitt område. Mesenkymale stamceller har store kapasitet for selv-regenerering, som forklarer hvorfor de finnes til tross for høy alder, og er stamfar celler for osteocytter (ben celler), chondrocytter (brusk celler), myocytter (muskel celler) og adipocytter (fettceller). Mesenkymale stamceller er betennelsesdempende og har derfor positiv effekt ved akutt inflammasjon i vev. Når man injiserer aktivert mesenkymale stamceller i annet vev blir de til samme vevstype, så ved å injisere ADSC i kneledd får man vekst av chondrocytter som gir reparasjon og vekst av nytt vev. 

 

Hvem er riktig kandidat for ADSC?

Pasienter som er over 50 år og har mild til moderate slitasje i kne, hofte, ankel eller skulder eller har en partiell ruptur i sene kan ha god effekt av ADSC. 

Hvorfor er ADSC spesielt effektivt hos eldre personer?

Hos barn og ungdom er det rikelig med stamceller og veksthormoner som driver prosesser i kroppen. Ved økende alder har mennesker svakere immunforsvar, mindre veksthormon og mye mindre stamceller i vev. Et område hvor stamceller fortsatt finnes er i fettvev, så ved alder over 50 år kan det være vanskelig å fremkalle kraftig nok respons kun med PRP-behandling. Derfor anbefaler vi at disse pasientene behandles med ADSC først, og eventuelt påfølgende PRP-behandling for å stimulere vekst og reparasjon.

Hvordan fungerer behandlingen?

Rett før behandling med ADSC utfører kiropraktor en manipulasjon av leddet, for å løsne og strekke det ut. Det gjør at det blir lettere å sette en injeksjon og stimulerer reparasjon.

 

Umiddelbart etter ADSC behandling anbefaler vi at pasientene skal ha 2 dagers hvile. Etter 2 til 4 uker vil kiropraktor utføre manipulering/leddkorrigering og fysioterapeut gir behandling med laser og gir råd om øvelser. Det gis også behandling med PRP. Etter nye 5-10 uker vil det igjen gis behandling av kiropraktor og fysioterapeut, samt ny PRP-behandling. 6 uker etter siste behandling, settes det opp en oppfølgingstime.

Hva behandler vi med stamceller:

Vil du vite mer om Stamcelle behandling?

Bestill en time hos Phoenix Helse for konsultasjon hos oss for å finne ut om Stamcelle behandling kan hjelpe deg med dine problemer. Vi vil gå igjennom prosessen og besvare aktuelle spørsmål du vil måtte ha.

Bestill time på nett: Bestill Time eller ring 372 75 060.

Du kan også fylle ut smerteskjema så vil en av våre kiropraktorer kontakte deg med et forslag til behandling.