14_edited.jpg

Alt du trenger å vite om stamcellebehandling

STAMCELLEBEHANDLING

Adipose Derived Stemcells (ADSC)

Alle behandlinger innenfor regenerativ medisin er kategorisert som utprøvende behandling i følge norsk lov. Vi påpeker at behandlinger vi tilbyr som omhandler stamcelle behandling og PRP-behandling ikke har en garantert effekt.

Hva er ADSC?

ADSC (Adipose Derived Stem Celles) er stamceller avledet av fettvev. Fettvev inneholder mellom 1-2% mesenkymale stamceller, til og med i høy alder, som er lik millioner av stemceller per milliliter.
Stamcellene finnes i dvale i fettvev for at personer skal kunne legge på seg fett hvis de har overskudd av kalorier uansett om de har tidligere opplevd sult eller lignende. Det er noe som alle kan gjøre gjennom hele livet.

Ved en ADSC prosedyr tar vi ut fettvev, separerer ut stamceller som aktiveres og injiseres i et skadet eller slitt område. Mesenkymale stamceller ligger i dvale frem til kroppen trenger de, og når de blir aktivert har store kapasitet for selv-regenerering. Det forklarer hvorfor de finnes til tross for høy alder. Mesenkymale stamceller er stamfar celler for osteocytter (ben celler), chondrocytter (brusk celler), myocytter (muskel celler) og adipocytter (fettceller). Mesenkymale stamceller er betennelsesdempende og har derfor positiv effekt ved akutt inflammasjon i vev. Når man injiserer aktivert mesenkymale stamceller i betent eller skadet vev blir de til samme vevstype, så ved å injisere ADSC i et ledd med slitasje får man vekst av chondrocytter som gir reparasjon og vekst av nytt vev, og om de settes i muskel som er skadet kan de danne ny muskelvev.

Hvem er riktig kandidat for ADSC?

Pasienter som har mild til moderate slitasje i kne, hofte, ankel eller skulder eller har en partiell ruptur i muskler og sener har hatt god effekt av ADSC. Vi har også begynt å tilby stamcelle behandlinger for pasienter som har kronisk prolaps i ryggen, eller slitasje i de små leddene.

Hvorfor er ADSC spesielt effektivt hos voksne personer?

Hos barn og ungdom er det rikelig med stamceller og veksthormoner som driver prosesser i kroppen. Ved økende alder har mennesker svakere immunforsvar, mindre veksthormon og mye mindre stamceller i vev. Et område hvor stamceller fortsatt finnes er i fettvev, så ved alder over 40-50 år kan det være vanskelig å fremkalle kraftig nok respons kun med PRP-behandling avhengig av skade eller underliggende prosess. Derfor anbefaler vi at disse pasientene behandles med ADSC først, og så får de 2 runder med PRP ved 6 ukers intervall for å få fremkalt best mulig effekt.

Girl-talks-to-patient.png

Vil du vite mer om Stamcelle behandling?

Bestill en time hos Phoenix Helse for konsultasjon hos oss for å finne ut om kiropraktikk kan hjelpe deg med dine problemer. Vi vil gå igjennom prosessen og besvare aktuelle spørsmål du vil måtte ha.

Bestill time på nett: Bestill Time eller ring 372 75 060.

Du kan også fylle ut smerteskjema så vil en av våre kiropraktorer kontakte deg med et forslag til behandling.

Hvordan fungerer behandlingen?

Siden stamceller finnes i fettvev får vi pasienter inn til en «mikrofettsuging» hvor vi sprøyter inn litt væske som løsner opp fettvevet og stamceller, så suger vi det ut med en sprøyte og nål. Miksturen sentrifugeres ned for å få ut konsentrert vev, som da aktiveres og injiseres inn i ledd eller skadet området. Injeksjonene settes inn i leddene ved hjelp av ultralyd, og hvis aktuelt til disk i ryggen ved hjelp av ultralyd og et røntgen-apparat.

 

Umiddelbart etter ADSC behandling anbefaler vi at pasientene skal ha 2 dagers hvile og i de første 2 uker anbefaler vi at pasientene ikke løfter eller bærer tungt. 6 uker etter behandlingen gis også behandling med PRP og så siste dose med PRP enda 6 uker senere. Oppfølginstime hos legen er da 3 måneder etter siste injeksjon for å se om det har hatt ønsket effekt og hvordan det går med pasientene.

Hva behandler vi med stamceller:

Mer informasjon om stamcellebehandling: