top of page

Etter å ha opplevd akutt tendinitt, har Jeremy endret tankegangen rundt skuldersmerter og behandling


Foto: Phoenix Helse


Nylig var kiropraktor ved Phoenix Helse, Jeremy Pont, ute og spilte cricket. Et uheldig fall og noe betong førte til akutt senebetennelse og intense skuldersmerter.


Du tenker sikkert at jeg er for gammel og for treg til å spille cricket. Og ja, det er jeg, forteller kiropraktor ved Phoenix Helse Jeremy Pont.

For et par uker siden mens Pont var ute og spilte cricket, sprintet han, uten å varme opp, og overbelastet skulderen da han landet på betong. Han opplevde hvordan akutt tendinitt, senebetennelse, grunnet traume kjennes på kroppen. Akutt tendinitt kan oppstå i en sene eller muskel etter overbelastning. Man ender opp med en inflammatorisk prosess som kan være svært smertefull.


Selv behandler han disse typer skader daglig ved Phoenix Helse, enten det er akutte eller kroniske skuldesmerter. Nå ser imidlertid Pont på disse typer skader med ny innsikt.


De er vanvittig smertefulle, sier han.

Normalt når pasienter kommer inn med tendinitt eller betennelse i ledd forteller staben ved Phoenix Helse at det blir bedre med tiden. Og det er sant, det blir bedre. Når det er sagt, hjelper ikke disse ordene mot smertene pasientene kjenner på der og da. Når de spør om å få en injeksjon, er svaret ofte at vevet trenger tid på å lege.


Det er lett for leger og helsepersonell å si dette, for de opplever ikke smerten selv. Det som er med skuldersmerter er at det ofte blir det verre når man slapper av eller hviler. I løpet av dagen mens man beveger seg glemmer man det litt bort, men så kommer kvelden, og den intense smerten, forteller Pont.

Pont sitter nå med en ny forståelse for disse pasientene. Etter at kiropraktoren endte opp med en skade selv, har hans erfaring har gjort at han vil endre fremgangsmåte i hvordan han behandler disse pasientene og hva han vil tilby. Som helsepersonell vil man ofte at kroppen i størst grad skal hele naturlig, med minst mulig intervensjon.


Men jeg forstår hvorfor pasienter spør igjen og igjen om de ikke kan få en injeksjon. Vanlig smertestillende fungerer til en viss grad, men det tar definitivt ikke bort smerten, sier han.

Det skal være sagt at det blir bedre med tiden. De aller fleste skulderskader som kommer fra traume blir, tror det eller ei, bedre over tid. Men i mellomtiden, mens man sliter med søvnmangel, ubehag, intens smerte, har Pont stor forståelse for hvorfor pasienter vil gjøre alt for å lette på disse smertene.


De neste tre ukene vil Pont blant annet snakke om hva han har gjort for å forsøke og bedre prosessen mot en frisk skulder, og også gå nærmere inn på skuldersmerter rent faglig.


I mellomtiden, ta gjerne kontakt om det er noe du lurer på! Enten det er skuldersmerter eller noe annet, er vi her for å hjelpe deg til et liv med mindre smerte og mer bevegelse.


Smerter i skuldre er noe mange av oss sliter med. De neste fire ukene vil vi snakke om skuldersmerter, og dette blogginnlegget er en del av en miniserie om temaet.

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page