top of page
prpinjection_edited.jpg

PRP-behandling

Alle behandlinger innenfor regenerativ medisin er kategorisert som utprøvende behandling i følge norsk lov. Vi påpeker at behandlinger vi tilbyr som omhandler stamcelle- og PRP-behandlinger ikke har en garantert effekt, og er ikke godkjent for bruk i offentlig helsevesen. Det betyr at pasienter burde vise hensyn når de vurderer behandlingene og være kritisk til slike behandlinger og informasjon som presenteres på nettsiden våres. Ta kontakt med spørsmål!

PRP (Platelet Rich Plasma) er en behandlingsform som kan tilbys pasienter med mild slitasjeforandringer, eller skader i muskler eller sener.

Hva er PRP?

PRP fremstilles av pasientens eget blod og har en 5-7 ganger høyere konsentrasjon av blodplater, enn det blodet vanligvis består av. Dette fremstilles i en sentrifug som separerer blodets bestanddeler. Injeksjon med PRP settes inn i affisert område ved hjelp av ultralyd.

Når PRP settes inn i et skadet område, vil dette fremkalle en immunreaksjon. Dette bidrar til at kroppens immunforsvar kan fjerne ødelagt vev og det kan muligens stimulere dannelse av nytt vev. Effekten varierer mellom pasienter, og det er avhengig av kroppens evne til å reparere seg selv og hvor omfattende underliggende skade eller slitasje er. Målet med behandlingen er å redusere smerte og gi bedre funksjon.

I følge Styret i Norsk Ortopedisk Forening (NOF) er det gitt følgende vurdering: "Det finnes ikke tilstrekkelig vitenskapelig dokumentasjon for at PRP-behandling av slitasjegikt (artrose) gir effekt utover det man kan forvente av placebo. Inntil høy-kvalitet sammenlignbare studier demonstrerer en klar nytte av PRP-behandling kan denne behandlingen ikke klassifiseres som evidensbasert metode."

Dette utsagn har de basert på litteraturgjennomgang gjennomført av andre instanser som de anser adekvate. Det har ikke blitt opplyst om alle kilder de har brukt men de har brukte en rapport fra det svenske metoderådet, resultater fra RESTORE studien og kommentarartikler.

Derfor er det slik at behandling med PRP kan vurderes individuelt, men ikke anbefalles lenger direkte for pasientgruppen med slitasjegikt. 

Til tross på at det er sett på som ikke adekvat bevis for behandling er det også verdt å påpeke at behandlingen er lav risiko og har kun bivirkninger som er lik på som ved kortison injeksjoner.

Girl-talks-to-patient.png

Bestill en time hos Phoenix Helse for konsultasjon hos oss for å finne ut om kiropraktikk kan hjelpe deg med dine problemer. Vi vil gå igjennom prosessen og besvare aktuelle spørsmål du vil måtte ha.

Bestill time på nett: Bestill Time eller ring 372 75 060.

Du kan også fylle ut smerteskjema så vil en av våre kiropraktorer kontakte deg med et forslag til behandling.

Vil du vite mer om PRP?

Hva behandler vi med PRP:

Kne
Albue
Rygg
Hofte
Ankel
Skulder
bottom of page