Couple in Nature

PrP og 
STAMCELLEBEHANDLING

 

PRP – hvordan fungerer det?

PRP, Platecell-Rik-Plasma er et blodprodukt – det forberedes ved å sentrifugere ned blod til sine komponenter, og så ta plateceller og plasma som kan da injiseres i områder som trenger tilheling eller ny vekst.

PRP stimulerer stamcellevekst, vekst og tilheling av vev og kan brukes i behandling av rynker, arr, akne og aldersrelaterte forandringer. 

PRP aktiverer lokale stamceller, som finnes i bindevev/fettvev og kan fremkalle celledeling, multiplisering og deretter ny vekst av volum og bindevev under huden. Det gjør om aldersrelaterte endringer som rynker, ved å fylle opp under huden på en naturlig og trygg måte. Det er ikke mulig å ha en allergisk reaksjon eller intoleranse til PRP da det er basert på ditt eget blod. I tillegg er det lite risiko med en PRP behandling kontra andre alternative behandlinger – det er den samme injeksjonsteknikken, men på grunn av at det er fra din egen kropp, kan det kun hjelpe mot mulig infekjsoner, blødninger eller skade. 

 

PRP – hvordan gjør vi det?

PRP forberedes ut fra blodet ditt. Vi tar en mengde blod, avhengig av selve behandlingen som kreves, og sentrifugerer det ned til sine komponenter. Da tar vi plateceller, hviteblodceller og plasma som forberedes og sprøytes inn under huden under lokalbedøvelse. 
Prosedyren er oftest lite smertefullt eller ubehagelig, og tar ca. 60-90 minutter avhengig av behandlingen. Hvis du vil ha flere behandlinger samtidig kan det øke tiden noe. 

 

PRP – er det noen risiko? 
Som ved alle blodprøver, og injeksjoner er det risiko for småblødning, blåmerker, smerter og eventuelt infeksjon, men det er svært usannsynlig (antagelig mellom 1 i 10 000, og 1 i 100 000 pasienter vil få infeksjon fra en slik behandling). 

 

Hva kan behandles?

PRP Kosmetiske behandlinger

 • Ansiktsbehandling 

 • Hals/nakke behandling 

 • Behandling av aldersforandringer i hendene

 • Brystløft

 • Strekkmerke behandlinger

 • Hudoppstramming (overarm/lår)

 • Cellulitt behandling (Lår/rumpe)

 • Arr-behandling, både etter kirurgi/traume eller akne

 • Hårtap

 

Stamceller Kosmetiske behandlinger

 • Brystløft/Fyll

 • Rumpeløft

 • Ansiktsbehandling («Filler» erstatning) 

 

Hvor mye koster det?

Prisen på behandling avhenger av hvor stort område som skal behandles.

 

Hvordan kan jeg finne ut mer?

Bestille en time hos lege David Wilson eller sykepleier Lene Quist i dag for å ha en uforpliktende samtale om behandlingene og for å finne ut om vi kan hjelpe deg. Du kan bestille time               eller ringe oss på 37275060 for spørsmål. 

Hvor mange ganger må jeg behandles?

Det er anbefalt å få 1-3 behandlinger for skade/trauma relaterte plager men innen kosmetikk kan det være behov for alt fra 1 runde PRP, til 6 runder, litt avhengig av problemstillingen og hvor mye må gjøres. Større inngrep krever oftest flere behandlingsrunder – brystløft vil vanligvis trenge 3-6 behandlinger, mens strekkmerker kan behandles med 2-3 runder i mange tilfeller. 

 

Vil effekten vare?

Siden PRP og stamceller fremkaller vekst av nytt vev vil det gi en mye mer varig effekt enn andre «tradisjonelle» behandlinger som fillers eller botox da disse fordøyes vekk innen 3-6 måneder i det fleste tilfeller. Det er forventet at etter du er ferdigbehandlet burde det være en «normal» del av kroppen. Det betyr at det skal være, men kan selvfølgelig gå gjennom vanlig aldringsprosesser, og det kan være behov for «påfyll» etterhvert, 2-3 år etter behandling for å beholde best mulig utseende lengst mulig. 

 

Hvor annerledes vil jeg se ut?

Etter behandling med PRP eller stamceller vil du kun få en type «rengjøring» av huden, samt oppstramming, og yngre utseende hud enn før. Siden behandlingene er baserte på din eget kroppsvev er det ikke mulig å fremkalle noe endringer som går helt i mot dine gener. Det vil derfor føre til en mye mer «naturlig» utseende enn om du hadde tatt fyller eller botox da de kan oftest være noe kunstig i utseende, spesielt de første par måneder. 


Hvem kan ikke få behandling med PRP/stamceller?
Du burde ikke ta PRP- eller stamcelle-behandlinger dersom du har en akutt infeksjon, aktivt kreftsydom, aktivt eller akutt psykiatriske problemer, eller har nylig gjennomgått operasjon, skade eller traume (siste 6 måneder) for kosmetiske behandlinger. Dersom du ønsker å diskutere behandling etter akutt hendelse som traume, skade eller lignende, burde du ta kontakt med Phoenix Helse for vurdering under «regenerative medisin» i steden for Alva Klinikken hvor vi fokuserer på kun de kosmetiske. 
Har du en dårlig kontrollert diabetes mellitus burde du vente med kosmetiske behandlinger frem til du har fått bedre kontroll da forhøyet blodsukker kan forstyrre funksjon av både PRP og stamceller. 

 

Blir jeg hoven/blå etter behandlingen?

Det kommer litt an på hvilket behandling du tar. Tar du ansiktsbehandlinger prøver vi å unngå blåmerker eller store synlige bivirkninger i så mye det er mulig, men det kan skje at du får blåmerker, rødme eller hevelse, spesielt de første 2-3 dager etter behandlingen. Vi anbefaler at du tar behandlingene minst 3 uker før du har planlagt fotografi eller annen store/viktige planer for å være sikker på om at blåmerker skal ha forsvunnet i tilfelle det skjer. 

 

Er det smertefullt?

De fleste behandlinger svir ved selve stikk og injeksjon, men større områder kan bedøves med lokalbedøvelsen på forhånd som hjelper betydelig. Ellers opplever mange at det er ubehagelig eller smertefullt kun de første minuttene etter injeksjonene, for eksempel 5-15 minutter. Deretter pleier det å gå over til en ubehag eller ingenting. 

 

Hvem er behandler?

Dr David Wilson er en spesialist innen regenerativ medisin, og har flere års erfaring med behandling av muskel- og skjelett-plager på Phoenix Helse i Lillesand. Han har også flere års erfaring som ansvarlig lege for flere kosmetiske sykepleier i Sørlandet. Alle stamcellebehandlinger utføres av Dr Wilson. 

Tone Boye Rannekleiv er utdannet sykepleier ved Høyskolen i Agder og jobbet i mange år som spesialsykepleier innen astma og allergi. Hun har siste årene spesialisert seg innen medisinsk og kosmetisk hudpleie i England. Tone er opptatt av et naturlig resultat innen alle estetiske behandlinger. Kontinuerlig oppdatering og perfeksjon er for Tone en nødvendighet. Samtidig er det viktig å ha en høy kompetanse innen anatomi, teknikker, komplikasjoner og medisinske produkter. Tone har i tillegg sin egen klinikk i Arendal og kommer til å være hos Alva Klinikken en dag i uka. 


Lene Quist er en kosmtisk sykepleier som har flere års erfaring både innen kosmetikk og akuttmedisin. Hun er en dyktig og flink sykepleier som hjelper pasienten våres føle seg trygg og godt ivaretatt.