top of page
Image by Kalen Emsley

PRP, Platecell-Rik-Plasma er et blodprodukt – det forberedes ut fra blodet ditt. Vi tar en mengde blod, avhengig av selve behandlingen som kreves og sentrifugerree ned blotd til sine komponenter. og så ta plateceller og plasma som kan da injiseres i områder som trenger tilheling eller ny vekst.

PRP stimulerer stamcellevekst, vekst og tilheling av vev og kan brukes i behandling av rynker, arr, akne og aldersrelaterte forandringer. 

PRP kan aktivere lokale stamceller, som finnes i bindevev/fettvev og kan fremkalle celledeling, multiplisering og deretter ny vekst av volum og bindevev under huden. Det gjør om aldersrelaterte endringer som rynker, ved å fylle opp under huden på en naturlig og trygg måte. Det er ikke mulig å ha en allergisk reaksjon eller intoleranse til PRP da det er basert på ditt eget blod. I tillegg er det lite risiko med en PRP behandling kontra andre alternative behandlinger – det er den samme injeksjonsteknikken, men på grunn av at det er fra din egen kropp, kan det kun hjelpe mot mulig infekjsoner, blødninger eller skade. 

PRP- hvordan gjør vi det?

PRP forberedes ut fra blodet ditt. Vi tar en mengde blod, avhengig av selve behandlingen som kreves, og sentrifigurer det ned til sine komponenter. Da tar vi planteceller, hvite blodceller og plasma som forberedes og sprøytes inn under huden ved lokalbedøvelse. 

 

Prosedyren er oftest lite smertefull, og tar ca. 60-90 minutter avhengig av behandlingen. Hvis du vil ha flere behandlinger samtidig kan det øke tiden noe. 

Screenshot 2022-09-19 at 13.10.37.png

Hva kan behandles?

PRP kosmetiske behandlinger
 

 • Ansiktsbehandling 

 • Hals/nakke behandling 

 • Behandling av aldersforandringer i hendene

 • Brystoppstramming

 • Rumpeoppstramming

 • Strekkmerke behandlinger

 • Hudoppstramming (overarm/lår)

 • Cellulitt behandling (Lår/rumpe)

 • Arr-behandling, både etter kirurgi/traume eller akne

 • Hårtap

 
 

"Stamcelle" kosmetiske behandlinger

(Fillers "erstatning") 

 • Brystløft/Fyll

 • Rumpeoppstramming

 • Ansiktsbehandling

Er det noen risiko? 

Som ved alle blodprøver eller injeksjoner er det risiko for småblødning, blåmerker, smerter og eventuelt infeksjon, men det er svært usannsynlig (antagelig mellom 1 i 10 000, og 1 i 100 000 pasienter vil få infeksjon etter en slik behandling). 

Blir jeg hoven/blå etter behandlingen?

Det kommer litt an på hvilket behandling du tar. Tar du ansiktsbehandlinger prøver vi å unngå blåmerker eller store synlige bivirkninger i så mye det er mulig, men det kan skje at du får blåmerker, rødme eller hevelse, spesielt de første 2-3 dager etter behandlingen. Vi anbefaler at du tar behandlingene minst 3 uker før du har planlagt fotografi eller annen store/viktige planer for å være sikker på om at blåmerker skal ha forsvunnet i tilfelle det skjer. 

Er det smertefullt?

De fleste behandlinger svir ved selve stikk og injeksjon, men større områder kan bedøves med lokalbedøvelsen på forhånd som hjelper betydelig. Ellers opplever mange at det er ubehagelig eller smertefullt kun de første minuttene etter injeksjonene, for eksempel 5-15 minutter. Deretter pleier det å gå over til å være ubehagelig eller ingenting. 

Hvor mange ganger må jeg behandles?

 

Det er anbefalt å få 1-3 behandlinger for skade/trauma relaterte plager men innen kosmetikk kan det være behov for alt fra 1-6 runder med PRP, litt avhengig av problemstillingen og hvor mye som må gjøres. Større inngrep krever oftest flere behandlingsrunder – brystløft vil vanligvis trenge 3-6 behandlinger, mens strekkmerker kan behandles med 2-3 runder i mange tilfeller. 

Hvem kan ikke få behandling med PRP/stamceller?

 

Du burde ikke ta PRP- eller stamcelle-behandlinger dersom du har en akutt infeksjon, aktivt kreftsydom, aktivt eller akutt psykiatriske problemer, eller har nylig gjennomgått operasjon, skade eller traume (siste 6 måneder) før kosmetiske behandlinger. Dersom du ønsker å diskutere behandling etter akutt hendelse som traume, skade eller lignende, burde du ta kontakt med Phoenix Helse for vurdering under «regenerative medisin» i steden for Alva Klinikken hvor vi fokuserer på kun de kosmetiske. Har du en dårlig kontrollert diabetes mellitus burde du vente med kosmetiske behandlinger frem til du har fått bedre kontroll da forhøyet blodsukker kan forstyrre funksjon av både PRP og stamceller. 

Hvor annerledes vil jeg se ut?

Etter behandling med PRP eller stamceller vil du kun få en type «rengjøring» av huden, samt oppstramming, og yngre utseende hud enn før. Siden behandlingene er baserte på din eget kroppsvev er det ikke mulig å fremkalle noe endringer som går helt i mot dine gener. Det vil derfor føre til en mye mer «naturlig» utseende enn om du hadde tatt fyller eller botox da de kan oftest være noe kunstig i utseende, spesielt de første par måneder. 

Vil effekten vare?

Siden PRP og stamceller fremkaller vekst av nytt vev vil det gi en mye mer varig effekt enn andre «tradisjonelle» behandlinger som fillers eller botox da disse fordøyes vekk innen 3-6 måneder i det fleste tilfeller. Det er forventet at etter du er ferdigbehandlet burde det være en «normal» del av kroppen. Det betyr at det skal være, men kan selvfølgelig gå gjennom vanlig aldringsprosesser, og det kan være behov for «påfyll» etterhvert, 2-3 år etter behandling for å beholde best mulig utseende lengst mulig. 

Hvordan kan jeg finne ut mer?
 

Bestille en time hos lege David Wilson for en uforpliktende samtale om behandlingene vi tilbyr og for å finne ut om vi kan hjelpe deg. Du kan bestille time ved å ringe oss på 37275060 eller send en e-post til alvaklinikken@gmail.com

Hvor mye koster det?
 

Prisen på behandling avhenger av hvor stort område som skal behandles. Prisliste for kosmetiske behandlinger finner du HER. 

Lege David Wilson.jpg

Hvem er behandler?

Dr. David Wilson er en spesialist innen regenerativ medisin, og har flere års erfaring med behandling av muskel- og skjelett-plager på Phoenix Helse i Lillesand. Han har også flere års erfaring som ansvarlig lege for flere kosmetiske sykepleier i Sørlandet. Alle regenerative behandlinger utføres av David. 

Les mer om David her.
bottom of page