top of page
physiotherapy-for-hand-and-wrist-injurie

HÅNDSMERTER

Thermotex-Symptoms-Arthritis.jpg

Artose i hendene
Teller du alle beinene fra fingertupp til og med håndleddsroten kommer du til tjuesyv. Artrose (slitasjegikt) i leddene som dannes mellom disse beinene er ikke uvanlig. Artrose opptrer vanligvis hos eldre mennesker eller personer som har hatt yrkesmessige belastninger på fingrene. De involverte leddene kjennes stive, kan være hovne og ømme å klemme på, og de har nedsatt bevegelighet. Man kan også oppleve muskelsvakhet omkring de involverte leddene. 

Det finnes ingen kur for artrose, men det finnes behandling som kan lindre smerter og ubehag sykdommen medfører. For å opprettholde bevegelighet og funksjon i hendene kan man gjøre øvelser. En kiropraktor kan hjelpe deg med å finne øvelser i tillegg hjelpe til med å mobilisere leddene manuelt. Her på Phoenix Helse tilbyr vi også regenerativ medisin (PRP & stamceller), som er en ny og revolusjonerende behandlingsmetode som stimulerer vekst og reparasjon av skadet vev og kan være et alternativ for artrose pasienter. 


Karpaltunellsyndrom 
Karpaltunnelsyndrom skyldes at medianusnerven klemmes ved håndleddet, i «tunellen» som dannes mellom håndleddsknoklene og seneskjeden på håndflatesiden. Aller oftest skyldes dette betennelsesreaksjoner i tunellen som fører til væskedannelser og hevelse i kanalen som gir trykk på nerven slik at den kommer i klem. Disse betennelsesreaksjonene kan for eksempel komme fra en senebetennelse eller leddgikt, men ofte finner man ingen god forklaring på hvorfor tilstanden har utviklet seg.

 

Karpaltunellsyndrom kan også skyldes andre sykdommer eller skader, tilstanden er vanligere blant annet etter ett beinbrudd i håndleddet, ved gravididet, diabetes og lavt stoffskifte. 

Når nerven er i klem kan man oppleve symptomer som smerter, prikking og nummenhetsfølelse i håndflaten og fingrene (tommel, pekefinger langfinger og halve ringfinger).  Symptomene er verre om natten eller når armen holdes i ro, og typisk hjelper det å riste eller massere hånden. 

Ved milde tilfeller kan avlasting av nerven ved bruk av ortose (skinne) om natten være nok til å lindre symptomene. Behandling av underliggende årsak, for eksempel senebetennelse eller leddgikt, er selvfølgelig også viktig. Kortison injeksjon er vist å ha god effekt på symptomene og virke raskere en bruk av ortose. I vedvarende tilfeller kan operasjon være aktuelt. Et enkelt inngrep som spalter senebåndet ved håndleddsroten gir nerven bedre plass slik at den ikke ligger i klem lenger. 

Alle behandlingsområder
Bestill time på nett: Bestill Time eller ring 372 75 060.

Du kan også fylle ut smerteskjema så vil en av våre kiropraktorer kontakte deg med et forslag til behandling.

Mer informasjon om PRP og regenerativ medisin:

Aktuelle behandlingsmetoder som vi kan tilby for håndsmerter:

1.png

KIROPRAKTIKK

En kiropraktor diagnostiserer, behandler og forebygger plager i muskler og skjelett. Målet er å øke bevegelighet og...

laser0.png

LASERBEHANDLING

Laserbehandling gir effektiv behandling for smerte og betennelse. Behandling for et bredt spekter av både akutte...

prp.png

PRP

PRP(Platelet Rich Plasma)er en behandlingform som vi tilbyr pasienter med slitasjeforandringer i knær.

Interessert?

KONTAKT OSS OG PLANLEGG BESØKET

bottom of page