top of page
back-pain_edited.jpg

RYGGBEHANDLING

Vi ser mange pasienter med ryggplager som skyldes muskelspenninger, skiveprolaps og slitasjeforandringer.  

Ryggsmerter er utrolig vanlig og er faktisk blant de største kostandene i det vestlige helsesystemet. Enkelte studier har vist at nesten 80 prosent opplever smerter i rygg i løpet av livet. Folk har en tendens til å ty til selvdiagnostisering og selvbehandling ved å ta fri fra jobb, blant annet for å unngå stigmaet som ofte kommer med funksjonstap, nemlig at man ikke er i form, eller begynner å dra på årene.

Det er viktig å understreke at ikke all ryggsmerte er lik. Rygg- og leddsmerter kan generelt klassifiseres i to underkategorier.

  • Ekstraartikulær, som vil si utenfor leddet. Dette kan være muskler, sener og leddbånd.

  • Intraartikulær, som vil si inne i leddet, og inkludert leddkapselen.

 

Ryggraden består av en rekke muskler, ledd, leddbånd og sener samt skiver og beinene.

Sener er forbundet mellom muskler og bein, mens leddbånd er fibrøse strukturer og gir styrke og stabilitet ved at to bein kobles sammen uten muskler. I enkelte områder i kroppen har vi også fascia; fascia er et tynt lag av fibrøst bindevev som ligger mellom bein og muskler og som gir et lag beskyttelse for å forhindre eller redusere skader som er forårsaket ved at bein gnisser direkte på musklene.   

Alle behandlingsområder
Bestill time på nett: Bestill Time eller ring 372 75 060.

Du kan også fylle ut smerteskjema så vil en av våre kiropraktorer kontakte deg med et forslag til behandling.

back-pain.jpg
back-pain-problem.jpg

Problemer oppstår vanligvis når det er et sammenbrudd i en av disse bevegelseskjedene. Ofte kan fasettleddene bli slitt av presset som puttes på dem grunnet skivedegenerasjon (vanlig slitasje), eller prolaps som kommer over en langvarig periode. Dette er absolutt den mest vanlige typen av kroniske ryggsmerter og kalles degenerativ leddsykdom. Degenerativ leddsykdom kan være i enten ryggskiven eller fasettleddene.

Hvorfor skjer så dette?

Dette kommer ofte av en allerede eksisterende skade fra sport, fall eller andre skader eller traumer som, om det ikke har blitt leget ordentlig kan forårsake en patologisk belastning på de omkringliggende vevene i området. Dette fører så til degenerasjon da belastningen på leddet ikke blir spredt likt over systemet, men i stedet fokuseres på et områdene av leddet og derfor øker slitasje på denne delen.

Selv om skader eller traumer i et ledd ofte forårsaker tidlig degenerasjon er ikke dette alltid tilfelle. Selv uten direkte traume til et av områdene i leddene kan stress og press fra hverdagslivet forårsake degenerasjon, særlig om du sitter mye i feil posisjon.

back-pain-treatments.jpg

For eksempel, det å ha en statisk positur i jobben; typisk kontorjobb eller en annen jobb som krever mye repeterende bevegelse, kan gradvis forårsake degenerasjon og skade, spesielt for personer som ikke er så fysisk aktive som de burde være på fritiden.

Vi vil nå fokusere på sykdom og skader i de store leddene i kroppen; skulder, hofte, kne og ankel. Alle disse leddene har ulike funksjoner, men de har alle stort sett en felles patologisk vei. Problemer som oppstår i disse leddene kan også deles inn i ekstraartikulær og intraaartikulær.

I ryggraden er det tre hovedstrukturer som kan forårsake smerte.

Skiven, som er den lille puten som ligger mellom de to store beinene som er kalt ryggvirvlene, fasettleddene, dette er knokleddene som ligger mellom det ene nivået til det neste, og det sacroiliacale leddet – dette er leddet man har mellom ryggraden og bekkenbenet.

For å forstå hvordan disse leddene fungerer sammen kan du forestille deg at ryggen din er som akselen og fjæringen i en bil. Skivene mellom leddene er som fjæringssystemet, de hjelper med å absorbere krefter og dele krefter ut i musklene og gjennom andre områder av kroppen din. Fasettleddene kan man sammenligne med styringssystemet i bilen din. De styrer ryggens bevegelse og gir oss det utrolige bevegelsesområdet vi kan oppnå i ryggraden.

Aktuelle behandlingsmetoder som vi kan tilby for ryggbehandling :​​​​

1.png

KIROPRAKTIKK

En kiropraktor diagnostiserer, behandler og forebygger plager i muskler og skjelett. Målet er å øke bevegelighet og...

nerve block.png

NERVEBLOKK

En nerveblokk kan bli aktuelt dersom det oppstår en skiveprolaps eller du har en slitasje i en ryggvirvel...

Rehabilitation.png

REHABILITERING

Ved Phoenix Helse jobber våre terapeuter ut fra en felles behandlingsmodell. Denne modellen deler rehabilitering...

laser0.png

LASERBEHANDLING

Laserbehandling gir effektiv behandling for smerte og betennelse. Behandling for et bredt spekter av både akutte...

Dry%20needling_edited.jpg

DRY NEEDLING

"Dry needling" er en effektiv måte å behandle muskelknuter på og er en alternativ medisinsk teknikk som ligner akupunktur.

prp.png

PRP

PRP(Platelet Rich Plasma)er en behandlingform som vi tilbyr pasienter med slitasjeforandringer i knær.

Rehabilitation 0.png

DEKOMPRESJON

Phoenix Helse tilbyr ikke-kirurgisk dekompresjon som kan være en løsning på kroniske ryggskivesmerter. 

13_edited.jpg

STAMCELLER

ADSC er stamceller avledet av fettvev. Fettvev inneholder mellom 1-2% mesenkymale stamceller, til og med i ...

Interessert?

KONTAKT OSS OG PLANLEGG BESØKET

bottom of page